Συνελήφθησαν, χθες  το πρωί στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, τρεις αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας (δύο 19χρονοι και 22χρονος), για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών ουσιών.

Επιπλέον, σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία για πέντε  υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων, που διαπράχθηκαν σε Ηράκλειο και Λασίθι. 

Ειδικότερα,  από την αστυνομική προανάκριση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, χθες  το πρωί στο Ηράκλειο, πραγματοποιήθηκαν έρευνες από τους αστυνομικούς στα σπίτια των τριών αλλοδαπών, κατά τη διάρκεια των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 70,30 γραμμαρίων, μια ζυγαριά ακριβείας, πληκτρολόγιο ηλεκτρονικού υπολογιστή και φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Από την συνεχιζόμενη και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας και την κατάλληλη αξιολόγηση στοιχείων, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου, προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 30.10.2015 έως 02.01.2016 οι συλληφθέντες είχαν διαπράξει συνολικά πέντε κλοπές-διαρρήξεις σε περιοχές του Δήμου Ηρακλείου και του Δήμου Αγίου Νικολάου. 

Αναλυτικότερα, όπως διαπιστώθηκε οι 19χρονοι και ο 22χρονος αφαίρεσαν από επιχείρηση, οικίες και Ι.Χ.Ε., κοσμήματα, χρήματα, τρεις ηλεκτρονικούς υπολογιστές, οθόνη ηλεκτρονικού υπολογιστή, κινητό τηλέφωνο, σύστημα πλοήγησης (GPS), κλειδιά από οικίες και διάφορα αντικείμενα, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 10.000 ευρώ.

Επιπλέον, όπως προέκυψε οι ανωτέρω αλλοδαποί διέρρηξαν οικία 46χρονου  και κατά το χρονικό διάστημα από 31.12.2015 έως 02.01.2016 διέμεναν σε αυτήν προκαλώντας φθορές.

Μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων και αποδόθηκαν στους παθόντες.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook