Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν συνταξιούχοι και εργαζόμενοι έξω από το ΙΚΑ Χανίων το πρωί της Παρασκευής, με αφορμή τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση σε ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό.

Με ένα πανό στο οποίο ανέγραφαν “Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις – ασφαλιστικό” και την προτροπή “Μπορούμε να τους σταματήσουμε”, οι συγκεντρωμένοι κάλεσαν εργαζόμενους και συνταξιούχους να είναι σε επαγρύπνηση και να κινητοποιηθούν ενάντια στις επερχόμενες αλλαγές.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων και μέλος της Γραμματεία του ΠΑΜΕ Χανίων κ. Φώτης Ριγανάκος χαρακτήρισε το νομοσχέδιο που προωθείται “ταφόπλακα” και οδοστρωτήρα για τις συντάξεις, την κοινωνική ασφάλιση και την υγειονομική περίθαλψη που πλήττει το σύνολο της εργατικής τάξης.

 

Όπως επισημάνθηκε το νομοσχέδιο αυτό, για τους νέους εργαζόμενους σημαίνει ότι επί της ουσίας δεν θα πάρουν ποτέ σύνταξη αφού πρέπει να συμπληρώσουν 40 χρόνια εργασίας και με δεδομένο τις ανελαστικές σχέσεις εργασίας και την υψηλή ανεργία, κάτι τέτοιο θα μοιάζει με “άπιαστο όνειρο”. Για τους ήδη υπάρχοντες συνταξιούχους, αν και η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι οι περικοπές θα ξεκινήσουν από το 2018,  σύμφωνα με τον κ. Ριγανάκο το ψαλίδισμα στις συντάξεις θα ξεκινήσει άμεσα, όπως και η κατάρτηση του ΕΚΑΣ.

Από την πλευρά του ο κ. Δημήτρης Βολανάκης, πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Ν.Χανίων τόνισε ότι οι συνταξιούχοι δεν μπορούν να αντέξουν άλλες περικοπές στις συντάξεις τους, οι οποίες θα προστεθούν σε προηγούμενες μειώσεις που έχουν υποστεί ενώ πρόσθεσε ότι το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι θα μειωθούν μόνο οι επικουρικές είναι σαθρό αφού και οι επικουρικές αποτελούν μέρος των αποδοχών τους. Ο κ. Βολανάκης κάλεσε τους συνταξιούχους να αντιδράσουν για να ακυρώσουν την ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook