Σε εκπτώσεις μαμούθ αναμένεται να προχωρήσουν οι έμποροι της πόλης του Ηρακλείου από την προσεχή Δευτέρα και για 1.5 μήνα στο πλαίσιο της χειμερινής εκπτωτικής περιόδου.

Οι επιχειρηματίες λιανικού εμπορίου ”παίζουν” το… τελευταίο τους χαρτί σε μία προσπάθεια να καλύψουν το χαμένο έδαφος-συνολικά από την αρχή του 2015- προσδοκώντας αύξηση των εσόδων τους και σε μία περίοδο που ο κλάδος τους ελέω κρίσης δοκιμάζεται. Οι εκπτώσεις αναμένεται να αγγίξουν κυρίως σε προϊόντα ένδυσης και υπόδησης ακόμα και το 60%, σε μία προσπάθεια οι έμποροι να δελεάσουν το καταναλωτικό κοινό.

Το κλίμα κατά την διάρκεια των εορτών ήταν θετικό ωστόσο και πάλι οι καταναλωτές αρκέστηκαν στα απολύτως απαραίτητα. ΄΄Είμαστε αισιόδοξοι ότι οι καταναλωτές θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα των εμπόρων και θα βοηθήσουν στην τόνωση της τοπικής αγοράς. Τα προϊόντα είναι ποιοτικά και είμαστε αισιόδοξοι για την πορεία της κίνησης”, τονίζει ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Ηρακλείου Μανώλης Κουμαντάκης.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι συνολικά κατά την διάρκεια του 2015 η αγοραστική κίνηση σύμφωνα με στοιχεία των κατά τόπους εμπορικών συλλόγων Κρήτης σημείωσε πτώση 25% σε σχέση με πέρυσι. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook