Άκρως ενδιαφέρουσα χαρακτήρισε την πρόταση του Β.Σόιμπλε για εξαγωγές ενέργειας από την Ελλάδα προς τη Γερμανία ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΡΑΕ Δ.Ραχιώτης κατά τη διάρκεια του ENERGY MONEY CONFERENCE 2011, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι προκειμένου να επιτευχθεί κάτι τέτοιο είναι απαραίτητη η ανάπτυξη των κατάληλλων υποδομών.

Ο κ. Ραχιώτης επισήμανε ότι η γεωγραφική θέση της χώρας μας αποτελεί ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα το οποίο, σε περίπτωση που δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές για τη μεταφορά ενέργειας, θα μπορούσαν να καταστήσουν την ενέργεια ως έναν από τους βασικότερους πυλώνες ανάπτυξης της χώρας μας.

«Η Ελλάδα είναι πιο κοντά στη Γερμανία απ’ ό,τι είναι η Σαχάρα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ραχιώτης, τονίζοντας ότι εκτός από πλεονεκτήματα όπως η υψηλή ηλιοφάνεια, το γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται κοντά στις ενεργοβόρες χώρες του βορρά, είναι ένα επιπλέον στοιχείο που καθιστά κατάλληλη τη χώρα μας για εξαγωγές ενέργειας.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Κουβέλης, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι ο τομέας της ενέργειας θα μπορούσε να αποτελέσει ένα στρατηγικό τομέα ανάπτυξης για τη χώρα μας, εξίσου σημαντικό με τον τομέα του τουρισμού.

Όπως σημείωσε ο κ. Κουβέλης, η Ελλάδα διαθέτει δύο ιδιαίτερα σημαντικά πλεονεκτήματα: αφενός τη γεωγραφική της θέση και αφετέρου το δυναμικό της σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

energypress.gr

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook