O Πολιτιστικός Αθλ. Οργανισμός του Δήμου Αγ. Νικολάου σε συνεργασία με ΑΟΑΝ και Περιφέρεια Κρήτης διοργάνωσε το 2ο Πανελλήνιο Τουρνουά Αναπτυξιακού Ποδοσφαίρου.

Η διοργάνωση στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία και συμμετείχαν σε αυτή περίπου 800 ποδοσφαιριστές από 23 διαφορετικούς συλλόγους της Κρήτης, της υπόλοιπης Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού.

Η επίσημη ενημέρωση των διοργανωτών αναφέρει τα εξής:

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τον Πολιτιστικό Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Αγίου Νικολάου και τους συνδιοργανωτές Α.Ο.Α.Ν. και Περιφέρεια Κρήτης, για 2η συνεχόμενη χρονιά,  το Πανελλήνιο Τουρνουά Αναπτυξιακού Ποδοσφαίρου.

Περίπου 800 νεαροί ποδοσφαιριστές από 23 διαφορετικούς συλλόγους της Κρήτης, της υπόλοιπης Ελλάδας και του εξωτερικού  έδωσαν το παρών στην νέα γιορτή του ποδοσφαίρου, στα 4 γήπεδα του Δήμου Αγίου Νικολάου, α) στο Δημοτικό στάδιο Κριτσάς, β) στο Δημοτικό στάδιο Ελούντας, γ) στο Δημοτικό στάδιο Αγίου Νικολάου και δ) στις Ιδιωτικές Εγκαταστάσεις “Μπρόκος”.

Οι τρεις ηλικιακές κατηγορίες που πήραν μέρος στο τουρνουά, είναι: α) όσοι γεννήθηκαν το 2003-2004/ έπαιξαν σε γήπεδο 11×11, β) όσοι γεννήθηκαν το 2005-2006/έπαιξαν σε γήπεδο 9×9 και γ) όσοι γεννήθηκαν το 2007-2008/ έπαιξαν σε γήπεδο 7×7.

Συνολικά έπαιξαν 48 διαφορετικά τμήματα σχολών, ανάλογα με την ηλικία.

Οι ομάδες που πήραν μέρος, ήταν:

Aπό το εξωτερικό (Ολλανδία) η Ακαδημία  Wooter.

Από την υπόλοιπη Ελλάδα οι  Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ Μάνδρας, ΠΑΣ Νάξου.

Από την Κρήτη και συγκεκριμένα από τα Χανιά, οι Πανακρωτηριακός, Μινώταυρος Μουρνιών, Αρένα.

Από το Ρέθυμνο, οι ΟΣΦΠ Ρεθύμνου, Ρεθυμνιακός, Αστέρας Ρεθύμνου.

Από το Ηράκλειο, οι  ΟΦΗ, Λίντο, ΠΟΑ, Σχολή ΟΣΦΠ Ηρακλείου, Αθλόπολις, ΟΦΗ Χερσονήσου.

Και από το Λασίθι, οι ΑΟΑΝ, Ελπίδες, Αναγέννηση Ιεράπετρας, ΟΦΙ, ΑΣ Κριτσάς, Νεάπολη.

Μετά το τέλος των αγώνων σε όλους τους νεαρούς ποδοσφαιριστές,  δόθηκαν αναμνηστικά διπλώματα για την συμμετοχή τους, βραβεύτηκαν οι  τρεις πρώτες ομάδες κάθε κατηγορίας και δόθηκε για πρώτη φορά, το βραβείο FAIR PLAY.

Μετάλλια δόθηκαν  στην κατηγορία 03-04 όπου τις τρεις πρώτες θέσεις, κατέλαβαν:

1ος ΟΣΦΠ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
2ος LIDO
3ος ΠΑΕ ΑΕΚ

Στο SUPER CUP 03-04
Nικητής ΠΑΕ ΠΑΟ

FINALIST WOOTER ACADEMY
Στην κατηγορία 05-06:
1ος LIDO
2ος ΟΣΦΠ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
3ος ΝΕΑΠΟΛΗ

Στην κατηγορία 07-08:
1ος  ΟΣΦΠ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
2ος ΠΑΝΑΚΡΩΤΗΡΙΑΚΟΣ
3ος ΑΘΛΟΠΟΛΙΣ

 Το Βραβείο FAIR PLAY δόθηκε στον Ρεθυμνιακό, με προπονήτες τους Μπαστάκη Γιώργο και Μπαστάκη Βασίλη.

 Επίσης, με μεγάλο ενδιαφέρον εξελίχθηκε το απόγευμα της Δευτέρας και η επιμορφωτική ημερίδα των προπονητών στον κινηματογράφο REX, του Αγίου Νικολάου όπου γνωστοί ειδικοί του αθλήματος, κατέθεσαν τις θέσεις τους προκειμένου ο βασιλιάς των σπoρ να βελτιωθεί.

Οι ομιλητές, που πήραν μέρος ήταν ο κ.Νόρντιν Βόουτερ (προπονητής – ιδιοκτήτης στις ακαδημίες Wooter, ο οποίος μίλησε για το σύστημα που εφαρμόζει ο ίδιος στο παιδικό ολλανδικό ποδόσφαιρο), ο κ. Μανώλης Παπαδάκης (προπονητής ΠΑΟ, ο οποίος αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της σωστής τεχνικής κατάρτισης των αθλητών), ο κ. Σταύρος Λέτσας (προπονητής ΑΕΚ και ειδικός στα θέματα ανεύρεσης ταλέντων ο οποίος μίλησε για το Scouting) και τέλος ο κ. Βαγγέλης Μπέκας (προπονητής, ειδικός στην ανάπτυξη της Φυσικής κατάστασης των ποδοσφαιριστών,  ο οποίος πρότεινε νέους μεθόδους ειδικών ασκήσεων για να δημιουργηθούν γρήγοροι ποδοσφαιριστές, εργονομικά).

Το τετραήμερο 2ο τουρνουά Αναπτυξιακού Ποδοσφαίρου, παρακολούθησαν πάνω από  3.000 θεατές ενώ επιθυμία των υπεύθυνων διοργανωτών είναι να γίνει θεσμός.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook