Σε μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ σχεδιάζει να προχωρήσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών, θα υπάρξει μείωση του ΦΠΑ σε ορισμένα προϊόντα στο πλαίσιο του νέου φορολογικού νόμου.

Όπως δήλωσε ο Π. Οικονόμου, «οι συντελεστές του ΦΠΑ θα επαναξιολογηθούν. Το οικονομικό αποτέλεσμα θα είναι ισοδύναμο, αλλά θα ανατραπούν οι παραλογισμοί όπου υπάρχουν. Ειδικά για την εστίαση, προσωπικά διαφωνώ με την αύξηση του ΦΠΑ. Αλλού θα μειωθούν οι συντελεστές και αλλού όχι».

Δίνοντας το στίγμα για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο σημείωσε ότι νομοσχέδιο θα επανορθώσει τις αδικίες του εφαρμοστικού και θα εκλογικεύσει και θα απλοποιήσει τη φορολογία.

Μιλώντας στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» υπογράμμισε: «Η δική μου δουλειά είναι να βρω λεφτά χωρίς να πουλήσουμε τη δημόσια περιουσία» ενώ σημείωσε: «Με το μεσοπρόθεσμο θα βγούμε ομαλά από το μνημόνιο χωρίς στάση πληρωμών».

Που αύξησε το ΦΠΑ το Μεσοπρόθεσμο

Βαθιά το χέρι στη τσέπη θα κληθούν να βάλουν οι πολίτες με τα νέα μέτρα που περιέχονται στον εφαρμοστικό νόμο του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Η αύξηση του ΦΠΑ σε πολλά από τα προϊόντα που αγοράζουν καθημερινά οι καταναλωτές θα έχει ως αποτέλεσμα να πληρώνουν ακριβότερα μια σειρά από αγαθά.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το κείμενο του εφαρμοστικού νόμου, γίνεται μετάταξη προϊόντων στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ, γεγονός που αναμένεται να φέρει ανάλογες αυξήσεις.

Συγκεκριμένα πλέον θα επιβάλλεται ΦΠΑ ύψους 23% (αντί για 13% που ήταν μέχρι σήμερα) σε χύμους, αναψυκτικά και ανθρακούχα νερά.

Παράλληλα, στο 23% μετατάσσονται τα ντελίβερι, ψητοπωλεία, οινομαγειρεία αλλά και όλες οι υπηρεσίες εστίασης.

real

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook