Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση-συνεστίαση της Τομεακής Επιτροπής Υπαίθρου Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ και τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ, την Παρασκευή 8 Γενάρη, στο κέντρο Δήμητρα στο Πρόβαρμα Αποκορώνου. Στην εκδήλωση τιμήθηκαν οι εκτελεσμένοι και δολοφονημένοι αντάρτες του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος από την περιοχή του Αποκόρωνα και των Σφακίων.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε: χαιρετισμό από τον πρόεδρο του παραρτήματος Χανίων της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και  Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος, Μπάμπη Πετράκη, ομιλία από το μέλος του ΓΠ Κρήτης του ΚΚΕ, Νίκο Μανουσάκη, προβολή βίντεο για τα Δεκεμβριανά, τον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδος και ιστορικά σημειώματα για τον κάθε εκτελεσμένο και δολοφονημένο αντάρτη του ΔΣΕ Αποκόρωνα και Σφακίων, έκθεση φωτογραφίας, βιογραφικών και ιστορικών στοιχείων όλων των αγωνιστών του ΔΣΕ της περιοχής, μουσική από το συγκρότημα του Γιώργη Γαλάνη και Γιάννη Κατάκη.

Ακολούθησε πλούσιο γεύμα προσφορά των συγγενών των θυμάτων και φίλων και μελών του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.
Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η συνάντηση των συγγενών των θυμάτων από διάφορα σημεία της Κρήτης και της Ελλάδος γενικότερα, αλλά και η τηλεφωνική επικοινωνία από συγγενείς τους στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook