Mια απίστευτη ιστορία ταλαιπωρίας χρόνων ενός κατοίκου του Χριστού, ενδεικτική της ανυπαρξίας του κρατικού μηχανισμού, φέρνει στο φως το Ράδιο Λασίθι. Η υπόθεση αφορά τον Γιάννη Στρατάκη, ετών 61 ο οποίος μάταια απ’ ότι φαίνεται, προσπαθεί να διεκδικήσει την αναπηρική σύνταξη που δικαιούται εδώ και εφτά χρόνια. 

Η αναπηρία του οφείλεται σε εργατικό ατύχημα που είχε στην Ιεράπετρα το 2007, όταν από λάθος συναδέλφου του, έχασε τα εφτά του δάχτυλα στα χέρια, εργαζόμενος σε κατασκευή θερμοκηπίων. Το ποσοστό αναπηρίας του υπολογίστηκε στο 80% από όλες τις επιτροπές που πέρασε, όμως ποτέ δεν πήρε ολόκληρο το ποσό που έπρεπε, αφού όπως αφηγήθηκε ο ίδιος στο Ράδιο Λασίθι, οι υπηρεσίες εδώ και χρόνια δεν ασχολούνται με την υπόθεσή του, λέγοντας του να κάνει υπομονή μέχρι να βγει άκρη!

Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι πως ο κ. Στρατάκης, έχοντας δουλέψει για 20 χρόνια στη Γερμανία, κατάφερε σε ελάχιστο χρόνο και με άμεση εξυπηρέτηση να λύσει το θέμα του με το γερμανικό κράτος, παίρνοντας από εκεί το επιπλέον συντάξιμο ποσό που δικαιούται ως ανάπηρος. Όπως είπε μάλιστα ο ίδιος, ο ίδιος ο διευθυντής της αρμόδιας γερμανικής υπηρεσίας επικοινωνούσε με τον ίδιο για να τον εξυπηρετήσει και η μόνη καθυστέρηση που υπήρξε αφορούσε μια εξέταση που του ζητήθηκε να κάνει η οποία απαίτησε ραντεβού με καθυστέρηση δύο μηνών σε ελληνικό νοσοκομείο!

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, φέτος του ζητήθηκε να περάσει ξανά από αξιολόγηση για την αναπηρία του όπου μετά από χρόνια, λες και μεγάλωσαν τα δάχτυλά του, όπως σχολίασε ο ίδιος, μειώθηκε το ποσοστό αναπηρίας από 80% σε 75%. Η μείωση μπορεί να μοιάζει μικρή όμως καθόλου τυχαία δεν είναι αφού πλέον ο κ. Στρατάκης μένει εκτός των φοροαπαλλαγών αναπηρίας και έτσι φέτος είναι υποχρεωμένος να πληρώσει εφορία ΕΝΦΙΑ κλπ, χωρίς καμία πηγή εσόδων.

Εδώ και λίγες μέρες έκανε ένσταση, στην απόφαση αυτή και περιμένει να δει το αποτέλεσμα, όμως τα σημάδια δεν είναι ενθαρρυντικά αφού τόσο στον ίδιο όσο και σε επικοινωνία με αρμόδιους που είχαμε στο Ράδιο Λασίθι, η προτροπή που του γίνεται αρμοδίως, είναι να προωθήσει το θέμα του σε κάποιον τοπικό βουλευτή αφού μόνο έτσι θα μπορέσει να λύσει το πρόβλημά του!

Ο ίδιος όπως είπε δεν μπορεί να διανοηθεί ότι του προτείνουν να βάλει «μέσον» για να πάρει αυτό που δικαιούται, και είναι οι ίδιοι που το προτείνουν αρμόδιοι, δεν πρόκειται να το κάνει, και θα συνεχίσει να προσπαθεί να δικαιωθεί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook