Τελευταία ενημέρωση Κυριακή 8:15

Απαγορεύθηκε στο σκάφος  «JULIANO»  του στολίσκου για την Ελευθερία ο απόπλους από το λιμάνι του Ηρακλείου.

 Συγκεκριμλενα και σύμφωνα με τη Λιμενική αρχή του Ηρακλείου, η απαγόρευση ισχύει, μέχρι να αποσαφηνιστεί η υπό ποιο κράτος είναι η σημαία του και αν βρίσκονται σε ισχύ τα πιστοποιητικά και ναυτιλιακά του έγγραφα. Μετα από διαπραγματεύσεις που διήρκησαν δύο περίπου ώρες μεταξύ των λιμενικών αρχών και του πληρώματος του πλοίου \”Τζουλιάνο\” που μετέχει στο \”Στόλο της Ελευθερίας\” το πλοίο οδηγήθηκε τελικά, με τη συνοδεία του λιμενικού, στο λιμάνι του Ηρακλείου, ενώ ενημερώθηκε και η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή Ηρακλείου.

Νωρίτερα το απόγευμα χθες ,είχε επικρατήσει ένταση έξω από το λιμανάκι στη Παντάνασσα, καθώς τρία σκάφη του Λιμενικού Σώματος περικύκλωσαν το πλοίο προκειμένου να το οδηγήσουν στο λιμένα Ηρακλείου, παρά την αντίθετη πρόθεση του πληρώματος που ήθελε να συνεχίσει το ταξίδι προς τη Γάζα.
Μάλιστα στη περιοχή είχε συγκεντρωθεί και πλήθος κόσμου ως ένδειξη συμπαράστασης προς τους ακτιβιστές.

Υπενθυμίζεται πως το \”Τζουλιάνο\” με 12 επιβάτες είχε αποπλεύσει αρχικά απο το Πέραμα. Λόγω της γνωστής απαγόρευσης απόπλου για τα σκάφη που έχουν προορισμό την Γάζα, το \”Τζουλιάνο\” κατάπλευσε στα Κύθηρα.

Εκεί και μετά απο τους λιμενικούς ελέγχους, δόθηκε η άδεια απόπλου με προορισμό το Ηράκλειο.

Όμως ξαφνικά, χθες το απόγευμα, το σκάφος εμφανίστηκε έξω απο το παλιό λιμάνι των Χανίων, προκειμένου να ανεφοδιαστεί σε καύσιμα. Όμως οι Λιμενικές αρχές, αρνήθηκαν την άδεια εισόδου στο παλιό λιμάνι επικαλούμενες έλλειψη χώρου, ενώ στην περιοχή έπλεε συνεχώς και σκάφος του Λιμενικού.

Οι Λιμενικοί αντιπρότειναν τον κατάπλου του σκάφους στα λιμάνια του Κολυμπαρίου ή της Σούδας.

Τελικά το σκάφος αφού παρέμεινε στα ανοιχτά του παλιού λιμανιού των Χανίων μεχρι σήμερα το μεσημέρι, απέπλευσε με κατεύθυνση προς την Ανατολική Κρήτη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook