Καταγγελίες ότι κάποιοι στο Ρέθυμνο καπηλεύονται το όνομα των Γιατρών του Κόσμου προσφέροντας δήθεν ιατρικές γνώσεις και περίθαλψη κατ’ οίκον έφτασαν στα γραφεία της οργάνωσης "Γιατροί του Κόσμου".

Με ανακοίνωσή της η οργάνωση γνωστοποιεί το γεγονός ότι επιτήδειοι εξαπατούν με αυτόν τον τρόπο ανυποψίαστους πολίτες ενώ εφιστούν την προσοχή στους πολίτες να μην δίνουν προσωπικά τους δεδομένα σε κανένα

Χαρακτηριστικά η οργάνωση "Γιατροί του Κόσμου" αναφέρουν

«Μας καταγγέλθηκαν μεμονωμένα περιστατικά στην πόλη του Ρεθύμνου ότι κάποιοι καπηλεύονται τη δράση και το όνομα των Γιατρών του Κόσμου πραγματοποιώντας επισκέψεις κατ’ οίκον και προσφέροντας ιατρικές γνώσεις από μη έμπειρο ιατρικό προσωπικό θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών.

Οι Γιατροί του Κόσμου καθιστούν σαφές ότι τα μέλη και εθελοντές της οργάνωσης δεν παρέχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κατ’ οίκον και ούτε προσεγγίζουν πολίτες ζητώντας πιστωτικές κάρτες και προσωπικά δεδομένα. Είναι λυπηρό το γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι εκμεταλλεύονται με το να χρησιμοποιούν το όνομα των Γιατρών του Κόσμου για να εκπληρώσουν δικές τους ανάγκες ή αδυναμίες.

Είναι επιτακτική ανάγκη και υποχρέωση να προστατεύουμε το όνομα της οργάνωσης αλλά και όλους εσάς που μας στηρίζεται αυτά τα 20 χρόνια δράσης μας. Σας παρακαλούμε να είστε πολύ προσεκτικοί και αν κάποιοι προσπαθούν να σας παραπλανήσουν, παρακαλούμε να μας ενημερώνετε».