Για μία ακόμα φορά ένας Κρητικός πολιτικός πρωτοστατεί στην πολιτική ζωή του τόπου και δεν είναι άλλος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το γεγονός της εκλογής του, πέρα από κάθε κομματική προτίμηση, πρέπει να μας τιμάει και είναι γνωστό ότι έδωσε μεγάλο βάρος στην Κρήτη και πέτυχε να εκλεγεί πρώτος σε όλους τους Νομούς κατά την χθεσινή μάχη.

Ένα άλλο στοιχείο όμως που αξίζει να αναφερθεί σε σχέση με τις εκλογές της ΝΔ, είναι ότι και ο βασικός του αντίπαλος Βαγγέλης Μειμαράκης, αλλά και ο Γιάννης Πλακιωτάκης, ο επόμενος μεταβατικός Πρόεδρος της ΝΔ κατά την εκλογική διαδικασία, είναι με καταγωγή από το νησί. 

Αν όμως γυρίσουμε το χρόνο λίγο πίσω, θα δούμε ότι το τελευταίο διάστημα η Κρήτη έχει γίνει το επίκεντρο της πολιτικής ζωής σε αυτή την χώρα, αφού οι επιλογές και άλλων πολιτικών αρχηγών έχουν την Κρήτη ως σημείο αναφοράς. 

Μία από αυτές ήταν και η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα, όπου στις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου ήταν υποψήφιος στην Λάρισα και το Ηράκλειο και επέλεξε να κρατήσει την έδρα του Ηρακλείου. Μάλιστα για να αποδείξει πόσο σημαντική είναι η Κρήτη για αυτόν, τρία μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Ανδρέας Ξανθός, ο Γιώργος Σταθάκης και ο Παύλος Πολάκης, είναι από το νησί (ο πρώτος από το Ρέθυμνο και οι άλλοι δύο από τα Χανιά). 

Το ίδιο έκανε και ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, όπου επίσης ήταν υποψήφιος στο Ηράκλειο, παρόλο που η καταγωγή του δεν είναι από την Κρήτη, ενώ στα Χανιά ήταν υποψήφιος και ο Σταυρος Θεοδωράκης, με καταγωγή από την Κίσσαμο. 

Τέλος, μπορώ να θυμηθώ και τον προηγούμενο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέκο Αλαβάνο, ο οποίος επίσης ήταν Βουλευτής Ηρακλείου.

Με λίγα λόγια, σχεδόν όλοι οι επικεφαλής των κοινοβουλευτικών κομμάτων στην Ελλάδα με τον τρόπο τους έχουν άμεση σχέση με το νησί της Κρήτης, ενώ και τα παλαιότερα χρόνια η Κρήτη ήταν αυτή που έβγαζε πρωθυπουργούς αλλά και πρωτοκλασάτα στελέχη, με σημαντική παρουσία στα πολιτικά δρώμενα της χώρας. 

Και όχι, το συγκεκριμένο σχόλιο δεν γράφεται για να τονίσει το αίσθημα του τοπικισμού, είναι μία πραγματικότητα, αφού και τα παλαιότερα χρόνια η Κρήτη ήταν το εφαλτήριο ή επιλέγετο ως τόπος για την τελευταία προεκλογική συγκέντρωση από αρκετούς πολιτικούς αρχηγούς, θέλοντας με τον τρόπο τους να σηματοδοτήσουν την αξία που έχει το νησί στην προεκλογική και μετεκλογική τους πορεία. 

Το τι έχει γίνει βέβαια από την πλευρά έργων στην Κρήτη από όλους αυτούς που πέρασαν, αυτό είναι στην κρίση του καθενός που ζει σε αυτόν το τόπο. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook