Τα οφέλη που προκύπτουν από την αεροπορική σύνδεση του Βόλου με το Ηράκλειο Κρήτης και τη Μύκονο και οι προοπτικές διεύρυνσης της συνεργασίας, συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης του Δημάρχου Βόλου κ. Πάνου Σκοτινιώτη με τον Γενικό Διευθυντή της αεροπορικής εταιρείας Sky Express κ. Γ. Λυδάκη, λίγες μόλις ημέρες μετά από την έναρξη των αεροπορικών δρομολογίων.

Οι πτήσεις της Sky Express από και προς το Ηράκλειο, με ενδιάμεσο σταθμό τη Μύκονο, ξεκίνησαν την περασμένη Κυριακή και θα πραγματοποιούνται δυο φορές την εβδομάδα, κάθε Πέμπτη και Κυριακή, έως τα τέλη Οκτωβρίου.

Προσπάθεια για διατήρηση της γραμμής και το χειμώνα

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το ενδεχόμενο η γραμμή Βόλος – Ηράκλειο να διατηρηθεί και κατά τη διάρκεια του χειμώνα, δίνοντας τη δυνατότητα μιας μόνιμης και σταθερής σύνδεσης της Κεντρικής Ελλάδας με την Κρήτη, δεδομένου ότι η πόλη του Βόλου και η ευρύτερη περιοχή παρουσιάζουν σημαντικό ενδιαφέρον όσον αφορά τον χειμερινό τουρισμό.

Κοινός τόπος κατά τη διάρκεια της συνάντησης ήταν ότι η έναρξη της αεροπορικής σύνδεσης του αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου με το Ηράκλειο, ειδικά σε αυτήν την περίοδο της οικονομικής ύφεσης, γεννά νέες προσδοκίες και θα πρέπει να αξιοποιηθεί από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς κατά τον καλύτερο τρόπο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook