Οι πρώτες μέρες του νέου έτους είναι εδώ και οι περισσότεροι έχουν ήδη γυρίσει από τις διακοπές των Χριστουγέννων, έχοντας το μυαλό τους ωστόσο στην πρώτη επόμενη δυνατή ευκαιρία για εκδρομή. Πόσο, όμως, θα κληθούν να πληρώσουν για τη διανυκτέρευσή τους εάν αποφασίσουν να αποδράσουν, έστω για ένα σαββατοκύριακο, τον Ιανουάριο;

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η trivago, παρατηρείται σταθερότητα στις ξενοδοχειακές τιμές της Αθήνας αλλά γενικότερες αυξήσεις στους περισσότερους χειμερινούς προορισμούς, ενώ στις περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις παρατηρείται μειώση.

Με τη μέση τιμή των ξενοδοχείων της Ελλάδας να διαμορφώνεται στα 90 ευρώ για τον Ιανουάριο, υψηλότερα κατά 5 τοις εκατό από τον περασμένο μήνα και 14 τοις εκατό συγκριτικά με τον Ιανουάριο του προηγούμενου έτους, είναι εμφανές ότι έχουν πραγματοποιηθεί ενδιαφέρουσες μεταβολές σε πληθώρα ελληνικών προορισμών.

Οι περισσότερες πόλεις, φαίνεται να έχουν αυξήσει τις ξενοδοχειακές τιμές τους, συγκριτικά με τον προηγούμενο χρόνο, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται τα Χανιά, το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο, η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και η Πάτρα. Οι χειμερινοί προορισμοί παρουσιάζονται επίσης ακριβότεροι, με λίγες εξαιρέσεις, όπως η Καστοριά, η Καβάλα και η Αράχοβα.

Στα Χανιά η αύξηση για τον μήνα Ιανουάριο σε σχέση με πέρυσι αγγίζει το 19,7%, στο Ρέθυμνο το 7,2% και στο Ηράκλειο το 6%.

Δείτε σχετικό πίνακα της trivago

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook