Με επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό  Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού, κ. Γ. Σταθάκη, επανέρχεται ο γραμματέας της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου για τις υπερβολικές χρεώσεις στις ηλεκτρονικές διατραπεζικές συναλλαγές και στη χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών .

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«ΘΕΜΑ: «Προστασία Καταναλωτών από υπερβολικές χρεώσεις στις ηλεκτρονικές διατραπεζικές συναλλαγές και στη χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών».

Οι ηλεκτρονικές διατραπεζικές συναλλαγές χρεώνονται υπερβολικά από τις τράπεζες αφού για μικρά ποσά ξεκινούν από 2 ευρώ και με τη μεγάλη πλειοψηφία να κυμαίνεται από 5 έως 7 ευρώ, ενώ καταγγέλλονται και περιπτώσεις χρεώσεων που ξεπερνούν τα 10 ευρώ.

Επειδή η προώθηση της υποχρεωτικότητας των ηλεκτρονικών συναλλαγών, οδηγεί τους καταναλωτές και εν γένει τους συναλλασσόμενους, στην μέγγενη των υπερβολικών χρεώσεων των τραπεζών και

Επειδή οι χρεώσεις για συναλλαγές με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, που                            θα  γίνουν  σχεδόν υποχρεωτικές, είναι επίσης υπερβολικές.                                  

Ερωτάστε κ. Υπουργέ:

1.         Προτίθεστε να προστατεύσετε τους  συναλλασσόμενους καταναλωτές με κατάργηση ή έστω με θέσπιση  πλαφόν στις χρεώσεις για τις  διατραπεζικές  συναλλαγές;

2.         Τι γίνεται με την εφαρμογή του κανονισμού 751 του 2015 για τη χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών;» .

Η συζήτηση για την επίκαιρη ερώτηση αναμένεται για την ερχόμενη Παρασκευή.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook