Ειδική συνεδρίαση που αφορά τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο αλλά και τον δήμο, πραγματοποιεί ο δήμος Πλατανιά την Παρασκευή στις 19.00 στο δημαρχείο.

Ο δήμος Πλατανιά έχει απευθύνει κάλεσμα και περιμένει την παρουσία όλων των φορέων, καθώς τα προβλήματα που έχουν προκύψει τόσο με το ιδιοκτησιακό των βοσκοτόπων όσο και με την επιλεξιμότητα, απαιτούν άμεσες παρεμβάσεις.

Συγκεκριμένα στη συνεδρίαση θα συζητηθεί το ιδιοκτησιακό των βοσκοτόπων, η διαχείρισή τους, θέματα ενεργοποίησης δικαιωμάτων στον ΟΠΕΚΕΠΕ και επανεξέτασης της επιλεξιμότητας των αγροτοτεμαχίων καθώς εκεί εντοπίζονται πολλά προβλήματα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι περιοχές τεράστιες εμφανίζονται ως δασικές ή μη δημοτικές, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα και στον δήμο και στους κτηνοτρόφους. Να σημειώσουμε επιπλέον, ότι ο δήμος κατέχει μεγάλες δημοτικές εκτάσεις τις οποίες μισθώνει στους κτηνοτρόφους. Στη συνεδρίαση θα συζητηθεί και το θέμα της παράτασης προθεσμίας των ενστάσεων που λήγει τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου καθώς δεν έχουν προλάβει να υποβληθούν ούτε οι μισές.

Πάντως, ο αντιδήμαρχος Πλατανιά, Μανώλης Σολιδάκης, εμφανίστηκε αρκετά οξύς δηλώνοντας;

Σε αυτή την καταβολή των ενισχύσεων επικράτησε ο απόλυτος τυχοδιωκτισμός, ο οποίος συντηρείται εδώ και πολλά χρόνια, ωστόσο, φέτος αυξήθηκε . Θέλω να ξέρει η κυβέρνηση ότι θα μας βρει μπροστά της με τέτοιο τρόπο που θα είναι πρωτοφανής. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook