Τον επαναπατρισμό των Ελλήνων που επιθυμούν να εγκαταλείψουν την Αίγυπτο αποφάσισε το υπουργείο Εξωτερικών, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής υπό τον υφυπουργό Εξωτερικών Δ.Δόλλη.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, προβλέπεται η αποστολή στρατιωτικών αεροσκαφών, σε συνέχεια συνεννοήσεων που έγιναν, όταν ξέσπασε η κρίση, με το υπουργείο Εθνικής Αμύνης. 

Λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην Αίγυπτο, η αναχώρηση των αεροσκαφών θα πραγματοποιηθεί, όταν διασφαλισθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις ασφαλείας για τους Έλληνες πολίτες που έχουν διατυπώσει επιθυμία να επαναπατρισθούν. 

Η πρεσβεία και οι προξενικές Αρχές της Ελλάδας στην Αίγυπτο είναι σε συνεχή επαφή με τις κοινότητες των Ελλήνων στην Αίγυπτο, όπως και με το Πατριαρχείο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συλλέγουν, όλοι οι Έλληνες είναι καλά στην υγεία τους. Οι οδηγίες που δίνονται στους ομογενείς είναι να παραμείνουν στις κατοικίες τους, λόγω των συνθηκών που επικρατούν στους δρόμους.

Το υπουργείο Εξωτερικών είναι σε διαρκή συντονισμό με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και με τρίτες χώρες που προγραμματίζουν επιχειρήσεις επαναπατρισμού.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook