Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα ανάμεσα στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, τους βουλευτές Ηρακλείου, την ΚΕΔΕ και τους εργαζόμενους για το εργοστάσιο ανακύκλωσης ΚΔΑΥ Ηρακλείου, τη Δεύτερα 11/1/2016, ο βουλευτής του ΚΚΕ Συντυχάκης Μανώλης επανέλαβε την στήριξη του ΚΚΕ στον ηρωικό και δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων και την πάγια θέση του Κόμματος για άμεση επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων με τις ίδιες εργασιακές, έτσι όπως αυτές κατακτήθηκαν το 2012 κάτω από σκληρή ταξική πάλη με την εργοδοσία.

Ο βουλευτής τόνισε τις ευθύνες της κυβέρνησης και της ΚΕΔΕ και τους κάλεσε να δώσουν άμεσα λύση στο πρόβλημα. Ένα πρόβλημα με εργασιακές, οικονομικές και περιβαλλοντικές διαστάσεις. Επισήμανε, ότι με το να μην επιλύεται το εργασιακό και να παραμένει κλειστό το εργοστάσιο με ευθύνη του εργολάβου (η ανάδοχος εταιρεία), επιδεινώνονται τα περιβαλλοντικά προβλήματα στις περιοχές των νομών Ηρακλείου – Λασιθίου, καθώς επίσης ζημιώνονται οι δήμοι με υπέρογκα χρηματικά ποσά που και πάλι θα τα πληρώσουν οι δημότες μέσω τελών και φόρων.

Ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι ενώ ο βουλευτής του ΚΚΕ Μ. Συντυχάκης έχει ζητήσει εγγράφως από την ΕΕΑΑ ΑΕ (Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης ΑΕ) τη σύμβαση που υπέγραψε με την ανάδοχο εταιρεία, η εταιρεία αρνήθηκε να την δώσει με το αιτιολογικό ότι είναι απόρρητη, “ξεχνώντας” παράλληλα ότι ένας από τους συμβαλλόμενους είναι οι δήμοι με ποσοστό συμμετοχής 35% (δηλαδή το ελληνικό Δημόσιο) !!! Τα ίδια ερωτηματικά προκαλεί η στάση του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το οποίο «σφυρίζει αδιάφορα» στην αίτηση κατάθεσης εγγράφων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για την χορήγηση της συγκεκριμένης σύμβασης. Ο Υπουργός κ. Κουρουμπλής κατά τη χθεσινή συνάντηση απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα γιατί καθυστερεί η προσκόμιση της σύμβασης.

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις του, ώστε άμεσα να δοθεί λύση στο ζήτημα που έχει προκύψει στο ΚΔΑΥ Ηρακλείου υπέρ των εργαζομένων και των δημοτών. Άμεση λύση στο ζήτημα που έχει προκύψει σημαίνει ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων στο ΚΔΑΥ Ηρακλείου για επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων με τις ίδιες εργασιακές σχέσεις και την ασφάλιση  (Βαρέα Ένσημα) τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook