Ως το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα διαπραγματευτικής αποτυχίας – αστοχίας παρουσιάζει η Νομική Σχολή του Χάρβαρντ την τακτική που ακολούθησε ο Αλέξης Τσίπρας τον περασμένο χρόνο τοποθετώντας τη, στην κορυφή της λίστας με τις χειρότερες διαπραγματεύσεις για το 2015.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός προσέγγισε τους Ευρωπαίους πιστωτές το καλοκαίρι για ένα νέο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, χρησιμοποιώντας ένα ιδιαίτερα μαχητικό τόνο, πού όμως, δεν είχε τόσο ευτυχή κατάληξη. 

Απεναντίας είχε ως αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός να κλείσει χειρότερη συμφωνία από τους προκατόχους του, ενώ την ίδια στιγμή διέλυσε την πραγματική οικονομία, σέρνοντας τη χώρα σε μια πολύμηνη και πολυέξοδη …”διαπραγμάτευση”.

Το συμπέρασμα: “Ένας συμβιβαστικός τόνος θα σε φέρει πιο μπροστά από ό,τι η μικροπολιτική, όταν υποβάλεις τολμηρά αιτήματα» σημειώνεται κατά την περιγραφή των χειρισμών του Έλληνα πρωθυπουργού στο κείμενο που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του αμερικανικού πανεπιστημίου.

Τελικά δικαιώνονται απόλυτα όσοι έλεγαν ότι … “μελλοντικά η διαπραγμάτευση Τσίπρα – Βαρουφάκη θα διδάσκεται στα Πανεπιστήμια”

Γ. Ρ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook