Τον προβληματισμό του για τις επιπτώσεις που θα έχει στην αστυνόμευση του πλέον τουριστικού δήμου των Χανίων, η συγχώνευση των τριών Αστυνομικών Τμημάτων του Δήμου Πλατανιά, σε ένα Τμήμα, συζήτησε με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη και στα Χανιά, ο Δήμαρχος Γιάννης Μαλανδράκης.

Ο Δήμαρχος Πλατανιά, συναντήθηκε σήμερα με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης Μιχάλη Καραμαλάκη και τον Αστυνομικό Διευθυντή Χανίων Μανώλη Γεωργακάκη με τους οποίους και συζήτησε την πρόταση του Υπουργείου και της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. για την αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών.

Υπενθυμίζεται πως σε ότι αφορά στον Δήμο Πλατανιά, η πρόταση περιλαμβάνει την συγχώνευση των τριών Α.Τ. Αλικιανού, Βουκολιών και Νέας Κυδωνίας σε ένα Αστυνομικό Τμήμα Πλατανιά.

Επιπλέον, σύμφωνα με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Χανίων το ενιαίο Αστυνομικό Τμήμα Πλατανιά, «διαθέτει σήμερα 37 αστυνομικοιύς, αριθμός που θεωρείται ως επαρκής για την στοιχειώδη λειτουργία του στην χειμερινή περίοδο με πρόβλεψη ενισχυσης την καλοκαιρινή περίοδο».

Πάντως ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης επεσήμανε πως λόγω των ιδαιτεροτήτων  και της έκτασης του Δήμου, επιβάλλεται αφενός το Αστυνομικό Τμήμα Πλατανιά να έχει ενισχυμένη οργανική δύναμη αστυνομικών και αφετέρου να υπάρχει και ένας Αστυνομικός Σταθμός για να καλύπτει την ασφάλεια των πολιτών σε περιοχές της ενδοχώρας.

Επιπλέον ο κ.Μαλανδράκης εθεσε και τα εξής:

Το υπο κατάργηση ΑΤ Νέας Κυδωνίας, το οποίο όμως ασχολείται με την αστυνόμευση και περιοχών του Δήμου Χανίων.

Στην περιοχή του Πλατανιά ο Δήμος δεν διαθέτει κτίριο κατάλληλο και υπάρχει ένα ερωτηματικό για το που θα στεγαστεί το συγχωνευμένο ΑΤ το οποίο σύμφωνα με το σχέςδιο θα έχει έδρα στον Πλατανιά.

Να υπάρχουν αυξημένες περιπολίες καθώς και αυξημένη παρουσία των ΤΑΕ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook