Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να μειώσουν κατά το ένα τρίτο και πλέον τη βοήθεια που παρέχουν στις ένοπλες δυνάμεις του Πακιστάν προκειμένου να αυξήσουν την πίεση στο Ισλαμαμπάντ σε ό,τι αφορά στον πόλεμο εναντίον των παραστρατιωτικών οργανώσεων, επισημαίνεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «The New York Times».

Συνολικά 800 εκατ. σε οικονομική βοήθεια και εξοπλιστικά προγράμματα πρόκειται να ανασταλεί, σύμφωνα με τρεις Αμερικανούς αξιωματούχους.

Εκτιμάται ότι το Πακιστάν λαμβάνει μέχρι σήμερα πάνω από 2 δισ. δολάρια ως στρατιωτική βοήθεια από τις Η.Π.Α..

Οι σχέσεις των Η.Π.Α. με το Πακιστάν χαρακτηρίζονται από κλιμακούμενη ένταση μετά την μυστική επιδρομή αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στις 2 Μαΐου στην πόλη Αμποταμπάντ, στη διάρκεια της οποίας εκτελέστηκε ο ηγέτης της Αλ Κάιντα, Οσάμα μπιν Λάντεν. Από εκείνη την ημέρα το Πακιστάν έχει αναγκάσει πάνω από 100 Αμερικανούς εκπαιδευτές να εγκαταλείψουν το έδαφός του.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε ακόμα περισσότερο τις τελευταίες ημέρες, αφότου ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας των Η.Π.Α., ναύαρχος Μάικ Μάλεν, δήλωσε σε δημοσιογράφους πως πιστεύει ότι στελέχη των υπηρεσιών πληροφοριών του Πακιστάν ενορχήστρωσαν την δολοφονία ενός δημοσιογράφου που είχε αποκαλύψει την διείσδυση τρομοκρατών στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook