Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το έργο «Προμήθεια Εξοπλισμού Ειδικών Σχολείων και Τμημάτων Ένταξης Δήμου Ηρακλείου», συνολικού ύψους  890.917,89€ και ποσοστό απορροφητικότητας της τάξης του 94%.

Το έργο υλοποίησε ο Δήμος Ηρακλείου στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης & Νήσων Αιγαίου  2007-2013, με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Το έργο υλοποιήθηκε από το Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του   Δήμου Ηρακλείου, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου.

Με το έργο αυτό εξοπλίστηκαν με τον αναγκαίο βασικό και εκπαιδευτικό εξοπλισμό εξήντα (60) σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και Τμήματα Ένταξης του Δήμου Ηρακλείου. Το έργο αποτελούνταν από 5 υποέργα, 424 διαφορετικά είδη και 8.525 τεμάχια.  

Στο 1ο Υποέργο περιλαμβανόταν η προμήθεια σε:  σταθερούς και φορητούς Η/Υ, διαδραστικούς πίνακες, ειδικά πληκτρολόγια,  οθόνες αφής, ειδικό λογισμικό για άτομα με κινητικά προβλήματα, εξοπλισμός Braille, εκτυπωτές, scanner κλπ.

Στο 2ο Υποέργο αναφέρεται σε εξοπλισμό σε πάγκους, θρανία και καθίσματα νηπιαγωγείου-δημοτικού-γυμνασίου-λυκείου, γραφεία Η/Υ, γραφεία και συρταριέρες, ντουλάπια, χαρτοθήκες κλπ.  

Στο 3ο Υποέργο προβλεπόταν η προμήθεια αναπηρικών αμαξιδίων, ειδικών καθισμάτων και θρανίων για ΑμεΑ, ορθοστάτες, περπατητήρες, προσαρμογή τουαλέτας για άτομα με κινητικές αναπηρίες, εξοπλισμό γυμναστικής κλπ.

Στο 4ο Υποέργο εργαλεία και εξοπλισμός κηπουρικής, μηχανολογίας, ηλεκτρολογίας, μαγειρικής και αγγειοπλαστικής και τέλος.

Ενώ στο 5ο Υποέργο προβλεπόταν η προμήθεια εκπαιδευτικού υλικού, εκπαιδευτικών παιχνιδιών, μουσικών οργάνων, παιδαγωγικού υλικού και εκπαίδευση Macaton, σύστημα επικοινωνίας Pecks, παιχνίδια μαθηματικής σκέψης, ξυλοκατασκευές κλπ.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook