Μετά την Αγία Παρασκευή ο Κύδωνας Χανίων έχει να αντιμετωπίσει ακόμα μία ομάδα που βρίσκεται στα ψηλά… σκαλοπάτια της βαθμολογίας του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Η ομάδα του Κώστα Σδράκα για την 13η και τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου θα υποδεχθεί την Κυριακή (17/01, 17:00) στο κλειστό Κλαδισού τον Ιπποκράτη Κω, που βρίσκεται στη 2η θέση, μαζί ΚΑΠ και Μαρούσι, έχοντας 9 νίκες και 3 ήττες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις που έγιναν από τη Χανιώτικη ομάδα για την αναμέτρηση της Κυριακής:

Κώστας Σδράκας (προπονητής Κύδωνα Χανίων): «Πρέπει να κερδίσουμε ένα στα δύο εντός έδρας ματς που έχουμε. Αυτή την εβδομάδα τα πράγματα είναι σαφώς πιο δύσκολα, αφού η Κως είναι ομάδα με πρωταγωνιστικούς στόχους και με καλούς παίκτες. Εμείς έχουμε προβλήματα και θα έχουμε ελλείψεις. Πολύ δύσκολο το ματς αλλά εμείς θα καταθέσουμε ψυχή. Μακάρι βέβαια να κάνουμε 2 στα 2. Αν ήταν να επιλέξω πάντως θα επέλεγα νίκη με την Νίκαια που θα είναι και η δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα απέναντι σε αυτή και έχουμε κοινούς στόχους».

Πόσο εφικτό είναι να είναι ανταγωνιστικός ο Κύδωνας: «Είμαστε ρεαλιστές. Οι παίκτες της Κω είναι έμπειροι και καλοί. Την Κυριακή πάντως όποιος είναι καλύτερος και πιο έτοιμος αυτός θα κερδίσει».

Για το γεγονός ότι η ομάδα είναι 5η από το τέλος και δεν έχει τρομερή πίεση για τον υποβιβασμό: «Δεν έχουμε μεγάλο άγχος, αλλά στο τέλος γίνεται το “ταμείο”. Είναι καλό ότι έχουμε διαφορά ασφαλείας από τις τέσσερις τελευταίες ομάδες, αλλά το θετικό έγκειται στο ότι μας αποβάλλει λίγο το άγχος. Δεν μπορούμε να πούμε ότι σωθήκαμε. 22 Απριλίου θα ξέρουμε».

Μιχάλης Μπαγάκης (παίκτης Κύδωνα Χανίων): «Τα προβλήματα είναι στο πρόγραμμα. Δεν αλλάζουν οι στόχοι μας. Δύο συνεχόμενα εντός και είναι ευκαιρία να πάρουμε το μέγιστο και αυτό θα επιδιώξουμε καταρχάς με τον Ιπποκράτη, που είναι έμπειρη ομάδα. Θέλουμε να βγάλουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να κυνηγήσουμε την νίκη. Το πρωτάθλημα πάντως έχει πολύ δρόμο. Δεν θέλω να σκέφτομαι ότι θα πέσουμε κάτω από τη θέση που βρισκόμαστε. Θα κυνηγήσομε και μια παραπάνω θέση».

Αν οι παίκτες έχουν μπει στη “φιλοσοφία” της κατηγορίας: «Μαθαίνουμε την κατηγορία. Στο β’ γύρο θα είμαστε καλύτεροι και θα επιδιώξουμε να κυνηγήσουμε και παιχνίδια που θεωρούνται “εκτός προγράμματος”».

Για τη σημασία της συμπαράστασης του κόσμου στα δύο ματς: «Κάνουμε έκκληση να μας στηρίξει. Ελπίζουμε να δει ένα καλό παιχνίδι και φυσικά να είμαστε εμείς οι νικητές».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook