Ένα συμβόλαιο θανάτου κατά εγκλείστου στις φυλακές αλλά και μία παγίδα θανάτου για αστυνομικό του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, περιελάμβαναν, μεταξύ άλλων, οι «δραστηριότητες» των τριών εγκληματικών οργανώσεων που εξαρθρώθηκαν χθες, με τη σύλληψη 48 ατόμων.

Σε νέα συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι οι αστυνομικές αρχές, έδωσαν λεπτομέρειες για τις συλλήψεις που έγιναν χθες, αλλά και για τις δραστηριότητες των εγκληματικών οργανώσεων και την ανθρωπογεωγραφία τους.


Την ίδια ώρα, οι συλληφθέντες παρουσιάστηκαν στον ανακριτή, ο όποιος λόγω του αριθμού των κρατουμένων μετέβη για τον σκοπό αυτό στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας . Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ όλοι ζήτησαν προθεσμία, προκειμένου να απολογηθούν μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. Οι περισσότεροι από τους 48 προέρχονται από τη Λάρισα και είναι… «παλιοί γνώριμοι» της Αστυνομίας.

Η έρευνα εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς συνολικά έχει σχηματιστεί δικογραφία για 220 άτομα, από την Θεσσαλία αλλά και την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας, υποστήριξε ότι πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο εγχείρημα για τα δεδομένα της Ελληνικής Αστυνομίας, πόσο μάλλον που αυτό εξελίχθηκε σε περιφερειακό επίπεδο και υπογράμμισε, ότι αυτό αποτελεί και ένα μήνυμα ότι η ΕΛΑΣ, "ακόμη και σε χαλεπούς καιρούς, όπως αυτοί που σήμερα ζει η χώρα, δεν σταματάει να εργάζεται και να οπλίζεται με δύναμη και θέληση προκειμένου να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο".

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, όσον αφορά το θέμα του «συμβολαίου θανάτου», η αστυνομία διευκρίνισε ότι ο επικεφαλής της πολυπληθέστερης ομάδας εκ των τριών (αριθμεί 105 άτομα) είχε έρθει σε συνεννόηση με έγκλειστο φυλακών, προκειμένου να δολοφονήσει συγκρατούμενο, ο οποίος ευθυνόταν για το θάνατο συγγενικού του προσώπου.

Μάλιστα, χαρακτήρισε ως «συγκλονιστικό» τον τρόπο που είχε σχεδιαστεί η δολοφονία, η οποία θα γινόταν κατά την διάρκεια μεταγωγής του κρατουμένου-υποψηφίου θύματος, από τις φυλακές στο Δικαστήριο, εντός του ειδικού οχήματος μεταφοράς, με τον κρατούμενο που είχε αναλάβει την εκτέλεση του συμβολαίου να «χτυπάει» το υποψήφιο θύμα στα κάγκελα του οχήματος και εν συνεχεία να προφασιστεί ότι το.. «ατύχημα» συνέβη λόγω φρεναρίσματος του οχήματος.

Καθώς οι συνομιλίες ήταν εν γνώσει της Αστυνομίας ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα και τελικά ο κρατούμενος-υποψήφιο θύμα δικάστηκε χωρίς να υπάρξει πρόβλημα.

Μέλη της ίδια ομάδας επίσης είχαν στοχοποιήσει και αστυνομικό του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας με σκοπό να του στήσουν ένοπλη ενέδρα.

Από σύμπτωση και πριν ξεκινήσει η συγκεκριμένη έρευνα, είχαν εντοπιστεί έξω από το σπίτι του συγκεκριμένου αστυνομικού ύποπτες κινήσεις και, όπως αναφέρθηκε, από ένα τυχαίο γεγονός, τότε απετράπη η όποια ενέργεια. Ενώ εν συνεχεία και όταν πλέον είχε ξεκινήσει η έρευνα, διαπιστώθηκε ότι προετοιμαζόταν ενέδρα.

Μεταξύ των άλλων, σημαντικό είναι επίσης, ότι βρέθηκαν και δύο πλαστές σφραγίδες του ΟΚΑΝΑ, τις οποίες προφανώς χρησιμοποιούσαν προκειμένου να «αποδεικνύεται» ότι είναι χρήστες ναρκωτικών ουσιών και να «γλυτώνουν» ποινές.

Εντύπωση προκαλεί επίσης, ότι στις εγκληματικές οργανώσεις συμμετείχε και σημαντικός αριθμός γυναικών, αρκετές από τις οποίες είχαν και «αρχηγικούς» ρόλους.

 

real