Σε μία όμορφη εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Ι.Ο. Χανίων, στο Νεώριο Μόρο, η Αθλητική Λέσχη Ξιφασκίας Χανίων έκοψε τη βασιλόπιτά της.

Αθλητές, γονείς, οι προπονητές της Α.Λ.Ξ. Χανίων, τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου και πολλοί φίλοι της Ξιφασκίας έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση.

Αναλυτικά όσα αναφέρει το Δελτίο Τύπου της Α.Λ.Ξ. Χανίων για την κοπή της πίτας:

Το απόγευμα της Δευτέρας 11 Ιανουαρίου, στην κατάμεστη αίθουσα του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων, στο Νεώριο Μόρο,  η Αθλητική Λέσχη Ξιφασκίας Χανίων έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίττα του 2016. Παρόντες αθλητές, γονείς, οι προπονητές και τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου και πολλοί φίλοι της Ξιφασκίας.

Στο καλωσόρισμά του, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κος Ιπποκράτης Μανουδάκης, αναφέρθηκε στη δεκάχρονη πορεία της Α.Λ.Ξ.Χανίων. Τόνισε ότι καθιερώσαμε και διαδώσαμε το Ολυμπιακό άθλημα της Ξιφασκίας στα Χανιά συγκεντρώνοντας μεγάλο αριθμό ενεργών αθλητών στις τάξεις μας.. Κατορθώσαμε να επιτύχουμε ατομικές και ομαδικές διακρίσεις σε Παγκρήτιους, Πανελλήνιους αλλά και Διεθνείς αγώνες σε ατομικά αλλά και ομαδικά αγωνίσματα. Αποκτήσαμε εξοπλισμό αίθουσας και σήμανσης καθώς και ατομικό εξοπλισμό Ξιφασκίας για τους νεοεισερχόμενους αθλητές. Διοργανώσαμε, με την Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας και τη συμπαράσταση της Περιφέρειας Κρήτης- Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, του Δήμου Χανίων, της ΑΝΕΚ και των πολύτιμων χορηγών μας, Παγκρήτιους Αναπτυξιακούς αγώνες, Πανελλήνια Πρωταθλήματα και βαθμολογούμενους αγώνες Ξιφασκίας συγκεντρώνοντας πλήθος καταξιωμένων αθλητών από ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.  Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους γονείς και κηδεμόνες των αθλητών για την εμπιστοσύνη και συμπαράσταση προς τη Λέσχη.

Ο Ταμίας του Συλλόγου κος Βαγγέλης Τσιτσιρίδης τόνισε ότι πρωταρχική σημασία για την εύρυθμη λειτουργία του Συλλόγου έχει τόσο η συνετή και συνεπής οικονομική διαχείριση, όσο και η εθελοντική προσφορά των μελών, γονέων και φίλων του Συλλόγου. Με την εθελοντική προσφορά μπορούμε να πετύχουμε   την προμήθεια και  συντήρηση του εξοπλισμού , τη βελτίωση και ανάδειξη της Αίθουσας Ξιφασκίας στο  Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο της Παλιάς Ηλεκτρικής, την οργάνωση των αποστολών κλπ

Σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την εθελοντική προσφορά τους προς το Σύλλογο τιμήθηκαν με αναμνηστικό Δίπλωμα οι κκ Θεοδόσης Τσεπέτης Ορθοπαιδικός,  Γιώργος Μαρκαντωνάκης Επιπλοποιός και Μανώλης Παπαδουλάκης Δάσκαλος.

Στη συνέχεια χαιρέτησαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος Χανίων κος Κυριάκος Κώτσογλου και εκ μέρους της ΑΝΕΚ η κα Άννα Νικολακάκη . Η κα Νικολακάκη επισήμανε τη συνεχή  συμπαράσταση της ΑΝΕΚ προς τη Λέσχη μας από την ίδρυσή μας μέχρι σήμερα και την άψογη συμπεριφορά των αποστολών μας στα ταξίδια με τα πλοία της. Ο κος Κώτσογλου σημείωσε την ιδιαίτερη σημασία που έχει για  την Κρήτη και τα Χανιά ειδικότερα η διοργάνωση αγώνων Ξιφασκίας Πανελλήνιας ή Διεθνούς εμβέλειας με την ανάπτυξη του δυναμικού τομέα του αθλητικού τουρισμού.

Οι προπονητές του Συλλόγου κκ Ματσατσίνης και Κωνσταντινόπουλος αναφέρθηκαν στην αναπτυξιακή πορεία του Συλλόγου και είπαν χαρακτηριστικά ότι αποδίδουν ιδιαίτερη  σημασία όχι μόνο στη δημιουργία ικανών αθλητών αλλά ολοκληρωμένων ατόμων με ήθος και ποιότητα.

Μετά το κόψιμο της βασιλόπιττας από τον κο Μανουδάκη, την κα Νικολακάκη και τον κο Κώτσογλου, μοιράστηκαν με κλήρωση στους αθλητές δωροεπιταγές για αγορά ειδών Ξιφασκίας.

Τυχεροί της βραδιάς ήταν οι αθλητές του Συλλόγου Νίκος Κεχαγιάς, Δημήτρης Τζεγιαννάκης, Αγγελίνα Ελευθεράκη και Γιάννης Μπροκαλάκης.

Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες στον Πρόεδρο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων κο Μανώλη Μπαρμπόπουλο και τον υπεύθυνο της αίθουσας κο Πάρη Φαντριδάκη για τη φιλοξενία της εκδήλωσής μας.

Και του χρόνου!!!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook