Τέλος στα τοκογλυφικά παιχνίδια με το ελληνικό χρέος θέτει η κυβέρνηση με την αντίθεσή της στο γαλλικό σχέδιο και σε κάθε άλλη εκδοχή λύσης που θα μπορούσε να δεσμεύσει τη χώρα με εξοντωτικά επιτόκια για πολλές δεκαετίες.

«Δεν θα αυτοπυροβοληθούμε» μεταδίδουν κυβερνητικές πηγές, εξηγώντας ότι η Ελλάδα ζητεί επιτόκια κάτω του 4%. Κατά τα άλλα, ουδείς μπορεί να προεξοφλήσει με βεβαιότητα αν στο αυριανό Εurogroup θα ανακοινωθεί η «συνολική λύση» που θα προσφέρουν στην Ελλάδα οι εταίροι της για να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση της χώρας για την επόμενη τριετία. Σύμφωνα με επίσημες πηγές, οι εκκρεμότητες παραμένουν και το ραντεβού της λύσης θα ανανεωθεί για τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με πηγές του «Βήματος της Κυριακής», ωστόσο, η «συνολική λύση» έχει εν πολλοίς ολοκληρωθεί και το περίγραμμά της είναι πιθανόν να αποκαλυφθεί αύριο στο Εurogroup προκειμένου να σηματοδοτήσει το «τέλος της αρχής» της ελληνικής κρίσης χρέους και να αντιμετωπιστεί η πρωτοφανής πίεση των αγορών σε ολόκληρη την περιφέρεια της ευρωζώνης που τα τελευταία 24ωρα δείχνει να αποκτά ανησυχητικές διαστάσεις.

Πίσω από το πέπλο μυστικότητας που απλώνουν οι «επίσημες πηγές» ενημέρωσης μεταδίδοντας ότι οι πιστωτές δεν συμφωνούν, ότι όλες οι πιθανές λύσεις είναι ατελείς και ότι οι τελικές αποφάσεις θα μετατεθούν για τον Σεπτέμβριο επικρατεί η πεποίθηση ότι οι αγορές δεν μπορούν να περιμένουν ως τότε.

Τα ασφάλιστρα κινδύνου για το χρέος της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας ανήλθαν την Παρασκευή σε ύψη-ρεκόρ, ενώ οι διαφορές απόδοσης (spreads) των ομολόγων κρατών όπως η Ιταλία από εκείνες των γερμανικών ομολόγων διευρύνονται αγγίζοντας ρεκόρ εικοσαετίας. Κατά συνέπεια πολλοί αναμένουν ότι αμέσως μετά το αυριανό Εurogroup ενδέχεται να

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook