Σημαντική διάκριση πέτυχε, ο μαθητής της β\’ τάξης του 3ου Γενικού Λυκείου Ρεθύμνου, Ραφαήλ Καρτσιούκας του Μιχαήλ και της Πελαγίας, αφού κατέλαβε την τέταρτη (4η) θέση στον 25ο Πανελλήνιο Μαθητικό διαγωνισμό Χημείας (Π.Μ.Δ.Χ.) 2011 (Ολυμπιάδα Χημείας 2011). Στη θέση αυτή ισοβάθμισε με ένα άλλο μαθητή.

Ο διαγωνισμός έγινε στις 2/4/2011 και διοργανώθηκε από την Ένωση Ελλήνων Χημικών (Ε.Ε.Χ.), υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, σε 61 εξεταστικά κέντρα σε όλη την επικράτεια, όπου έλαβαν μέρος περισσότεροι από 1600 μαθητές και μαθήτριες της β\’ και γ\’ Λυκείου.

Ο φετινός διαγωνισμός έχει ιδιαίτερη σημασία, λόγω του παγκόσμιου εορτασμού του Διεθνούς έτους Χημείας.

Από δέκα (10) περίπου, μαθητές της β\’ και γ\’ Λυκείου που πρώτευσαν στον διαγωνισμό θα επιλεγεί, με διαδικασία που θα γνωστοποιηθεί έγκαιρα από την Ε.Ε.Χ., η τελική ομάδα τεσσάρων μαθητών που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην 43η Διεθνή Ολυμπιάδα Χημείας, που θα γίνει στα μέσα Ιουλίου 2011, στην Άγκυρα της Τουρκίας.

Στην Ολυμπιακή αυτή ομάδα σίγουρα θα συμμετέχει ένας μαθητής της β\’ Λυκείου. Στην 2η φάση του διαγωνισμού για την επιλογή των τεσσάρων μαθητών που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην \’43η Διεθνή Ολυμπιάδα Χημείας 2011 στην Άγκυρα της Τουρκίας από τα 12 άτομα κατέλαβε την δεύτερη (2η) θέση και θα είναι ένα από τα 4 μέλη της Ελληνικής αποστολής.

Σημαντική διάκριση και για τον Αριστείδη Καρτσιούκα του Μιχαήλ και της Πελαγίας, αφού κατέλαβε την τέταρτη (4η) θέση στον 25ο Πανελλήνιο Μαθητικό διαγωνισμό Χημείας (Π.Μ.Δ.Χ.) 2011 (Ολυμπιάδα Χημείας 2011).

Στην 2η φάση του διαγωνισμού για την επιλογή των τεσσάρων μαθητών που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην 43η Διεθνή Ολυμπιάδα Χημείας 2011 στην Άγκυρα της Τουρκίας από τα 12 άτομα κατέλαβε την πέμπτη (5η) θέση.

rethemnos

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook