Ενώπιον του εισαγγελέα και ανακριτή απολογείται σήμερα ο 40χρονος συζυγοκτόνος από το Βελβεντό. Στον 40χρονο άνδρα έχουν απαγγελθει κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση, περιύβριση μνήμης νεκρού και παράνομη  οπλοκατοχή.

Δίωξη για κατοχή όπλου ασκήθηκε και σε βάρος του πατέρα του 40χρονου καθώς δεν είχε άδεια για δυο κυνηγετικές καραμπίνες στο σπίτι, ενώ από την δικογραφία δεν προκύπτει εμπλοκή του στην εγκληματική πράξη του γιου του.

Επιπλέον σύμφωνα  με την ιατροδικαστική έκθεση ο θάνατος της 37χρονης επήλθε από πνιγμό, ενώ έφερε κάταγμα στο κρανίο και εκχυμώσεις στα μάτια, που μαρτυρούν ότι υπέστη πολλά χτυπήματα.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας Δημοσθένης Χρήστου είπε πως ο δράστης δολοφόνησε την σύζυγο του στην κρεβατοκάμαρα του κοινού τους σπιτιού και στη συνέχεια την μετέφερε στο χωράφι όπου και την έθαψε.

Τραγικό της συγκλονιστικής υπόθεσης το γεγονός ότι όλα αυτά συνέβαιναν την ώρα που τα τρία τους παιδιά (ένα οκτάχρονο αγόρι και δύο δίδυμα εξάχρονα κορίτσια) κοιμόντουσαν σε διπλανά δωμάτια. 

Στο μεταξύ, η εκτίμηση των αστυνομικών είναι ότι ο 40χρονος Τάσος Τσιουχάρας δεν είχε προσχεδιάσει τη δολοφονία της Ανθής, αλλά ό,τι έγινε, έγινε εν βρασμώ ψυχής. Οι αστυνομικοί, επίσης, καταλήγουν στο ότι ο δράστης δεν είχε συνεργούς, ενώ όσον αφορά στον πατέρα του Μανώλη Τσιουχάρα, εξηγούν ότι τον κράτησαν μερικές ώρες με την κατηγορία της παράνομης οπλοκατοχής «προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα». 

Ωστόσο, η δικηγόρος της οικογένειας της Ανθής, Παρασκευή Σαββίδου τόνισε  ότι οι οικείοι του θύματος επιμένουν πως το έγκλημα ήταν προμελετημένο. Πριν την σκοτώσει, ο συζυγοκτόνος μετακίνησε έναν βράχο από το συγκεκριμένο χωράφι, γεγονός που κάνει την οικογένεια της 37χρονης να πιστεύει ότι δεν πρόκειται για κάτι που έγινε τυχαία, αλλά για ένα καλά επεξεργασμένο σχέδιο. Άλλωστε, με βάση τους οικείους της, οι δυο τους μάλωναν συνεχώς και οι εντάσεις στη σχέση τους ήταν διαρκείς. «Η Ανθή φοβόταν. Τα τελευταία δύο χρόνια μάθαινε kick boxing για να προστατευθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά η κυρία Σαββίδου. 

Την ίδια ώρα οι κάτοικοι του χωριού παρακολουθούν μουδιασμένοι τις εξελίξεις και προσπαθούν να συνειδητοποιησουν τι έχει συμβεί. Κάνουν λόγο για μια πρωτοφανή τραγωδία που βύθισε σε θλίψη και πένθος  όλους, ενώ κάποιοι κάνουν λόγο τώρα για αρκετά προβλήματα που είχαν υπόψη τους και αφορούσαν ειδικότερα την κακή σχέση τον τελευταίο καιρό της Ανθής με την πεθερά της αλλα και συχνές εντάσεις του ζευγαριού και τσακωμούς που κορυφώθηκαν οταν εκείνη πλέον αποφάσισε να φύγει με τα παιδιά της από το σπίτι και να χωρίσει το σύζυγο της όπως λέει η πλευρά της οικογένεια της σημειώνοντας ότι δεν αντεχε άλλο.

Χθες νωρίς το απόγευμα  οι συγγενείς της ατυχης κοπέλας σε στενό κύκλο τέλεσαν τρισάγιο στη μνήμη της αδικοχαμενης γυναίκας και μητέρας τριών παιδιών. Νωρίτερα μαζεψαν όλα τα προσωπικά αντικείμενα της ίδιας και των παιδιών από το σπίτι που γράφτηκε ο τραγικός επιλογος του βιβλίου της ζωης της. Η κηδεία της Ανθης θα γίνει τη Δεύτερα ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες αναμένεται να ναυλωθούν δύο πουλμαν που θα ξεκινήσουν από το Βελβεντό για την κηδεία της.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook