Διαχρονικά, οι στιγμές που η υπεροψία των προυχόντων τους οδηγεί σε υπερβολές, είναι κάτι παραπάνω από πολλές, το «απόφθεγμα» όμως του Υπουργού Περιβάλλοντος για τους εργαζόμενους στα ορυχεία της Χαλκιδικής θεωρώ πως θα μείνει στην ιστορία.

«Έχουν χάσει την ταξική τους συνείδηση» κατηγόρησε τους μεταλλωρύχους ο κ. Σκουρλέτης, αφήνοντας το πανελλήνιο άφωνο. Βλέπετε για τον μέγα αυτό ιδεολόγο, ο εργαζόμενος είναι υποχρεωμένος να βλέπει την οικογένεια του να υποφέρει παρά να εργαστεί, αν κάτι δεν είναι συμβατό με τα ιδεολογήματα του. Φυσικά ο ίδιος ομιλεί εκ του ασφαλούς, καθώς δεν θα χρειαστεί ποτέ να αποδείξει πως αυτά που λέει για τους άλλους τα πιστεύει και για τον εαυτό του, πόσο μάλλον να κατέβει στα έγκατα της γης για να εργαστεί σε ορυχείο…

Τέλος πάντων, όταν ακόμα και ο γραμματέας του ΚΚΕ εμφανίζεται ρεαλιστικότερος από τους υπουργούς, οι υπουργοί θέλουν… ξεκούραση. 

Για την ιστορία κ. Κουτσούμπας ζήτησε «να μην κλείσει η επιχείρηση, δεν θέλουμε να κλείσει κανένα εργοστάσιο», «και για το περιβάλλον που λένε ότι μολύνεται, μπορεί να επιβάλουν μέτρα σε οποιαδήποτε εταιρεία».       

Το ότι την ώρα που οι λογικοί της κυβέρνησης προσπαθούν να φέρουν εις πέρας το δυσχερέστατο έργο της αντιστροφής των εντυπώσεων που έχουν οι επενδυτές για τη χώρα μας, υπάρχουν υπεύθυνοι(!) υπουργοί οι οποίοι κάνουν ότι μπορούν για να τους δυσκολέψουν κι άλλο, δείχνει το μέγεθος του εσωκομματικού πολέμου που διεξάγεται στο κυβερνών κόμμα. Το ότι όλα αυτά συμβαίνουν λίγες μονάχα ημέρες πριν την παρουσία του πρωθυπουργού στο Νταβός, εκεί που θα προσπαθήσει ο ίδιος να πείσει τους επενδυτές, δείχνει ότι η μάχη είναι η τελική.

Τη στιγμή ετούτη, με την κοινωνία σε αναβρασμό, την αγορά σε καταστολή και την αγωνία στο κόκκινο, βρήκαν να παίξουν, στα πεδία που μπορούν, τα «παιγνιδάκια τους». Ο κ. Δρίτσας για παράδειγμα, υπουργός Ναυτιλίας και σφόδρα πολέμιος της αποκρατικοποίησης του ΟΛΠ, αφού έκανε έως την τελευταία στιγμή ότι μπορούσε να αποθαρρύνει τους υποψήφιους επενδυτές (έως και τη σιδηροδρομική γραμμή της Ιδωμένης απ’ όπου προωθούνται τα προϊόντα στις ευρωπαϊκές αγορές κράτησαν για μέρες κλειστή), κατηγορεί την διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ για το ότι κατατέθηκε τελικά μία μόνο προσφορά! Για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού όπως και για το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι το πάνε από χρόνο σε χρόνο, κατά τα άλλα ψάχνουμε επενδυτές γιατί θέλουμε να μειώσουμε την ανεργία…

Με την ανάληψη της αρχηγίας της Ν.Δ. από τον Κυριάκο Μητσοτάκη η κίνηση των μύλων του δικομματισμού τέθηκε σε κίνηση. Οι διεργασίες άλλωστε σε επίπεδο κοινωνίας είχαν αρχίσει νωρίτερα, εφόσον στις τελευταίες δημοσκοπήσεις τα ας τα πούμε ενδιάμεσα κόμματα φθίνουν. Οι πρώτες δημοσκοπήσεις μετά την εκλογή του νέου αρχηγού στη Ν.Δ. θα επιβεβαιώσουν του λόγου το αληθές.

Όπως συχνά έχει αναφερθεί, ο ΣΥΡΙΖΑ θα στρίψει στο κέντρο, στη σοσιαλδημοκρατία. Άλλωστε το ίδιο δεν έκανε με την ανάληψη της εξουσίας ο Ανδρέας;        

[email protected]      

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook