Σε χαμηλά επίπεδα κινήθηκε η αγοραστική κίνηση στις πόλεις τυης Κρήτης  σήμερα Κυριακή, ημέρα κατά την οποία τα εμπορικά καταστήματα παρέμειναν ανοιχτά. 

Στο Ηράκλειο, οι καταναλωτές δεν κατέβηκαν στην αγορά, καθώς λίγο η χαμηλή θερμοκρασία και το κρύο από την μία, λίγο η αίσθηση ότι οι τιμές θα πέσουν περισσότερο το επόμενο διάστημα από την άλλη, κράτησαν τους Ηρακλειώτες στο.. σπίτι τους. 

Το σύνολο των εμπορικών καταστημάτων άνοιξε κανονικά, παρά το κλίμα εμφυλίου που κυριάρχησε τις προηγούμενες ημέρες στις τάξεις των εμπόρων. 

Ταυτόχρονα όσοι καταναλωτές κατέβηκαν στο κέντρο αρκέστηκαν στην καθιερωμένη έρευνα αγοράς, καθώς λίγοι ήταν εκείνοι που προχώρησαν σε αγορές, παρά το γεγονός ότι ο εμπορικός κόσμος έχει προχωρήσει σε γενναίες εκπτώσεις το ποσοστό των οποίων ξεπερνά το 50%. Από τις αρχές του Φλεβάρη οι εκπτώσεις αναμένεται να ακολουθήσουν ανοδική τροχιά,με τους επιχειρηματίες λιανικού εμπορίου να ευελπιστούν σε τόνωση της αγοράς.

Ανάλογη ήταν η εικόνα και στις άλλες πόλεις, όπως στα Χανιά, με τα περισσότερα καταστήματα να παραμένουν κλειστά,αλλά και τον άστατο καιρό να μην ευνοεί τους καταναλωτές.

Τα καταστήματα που άνοιξαν βρίσκονται κοντά στο εμπορικό κέντρο της πόλης  ενώ ανοικτά ήταν ακόμα καταστήματα Σούπερ – Μάρκετ καταστήματα μεγάλων αλυσίδων ηλεκτρονικών και ηλεκτρονικών ειδών καθώς και πολυεθνικών εταιρειών.

Αντίθετα σε μακρινούς δρόμους και σε συνοικίες της πόλης τα καταστήματα ήταν κλειστά ενώ κλειστά ήταν τα καταστήματα της δημοτικής αγοράς καθώς και τα κρεοπωλεία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook