Σε σημερινή έκτακτη Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Δημαρχείο Ηρακλείου ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ε. Ηγουμενίδης έθεσε το ζήτημα της άμεσης αντιμετώπισης του προβλήματος της αυθαίρετης δόμησης, τοπικά και πανελλαδικά, και της άρσης της μακροχρόνιας ομηρίας ιδιοκτητών αυθαιρέτων.

Στην ομιλία-παρέμβαση του τόνισε ότι την 8η Φεβρουαρίου, ημερομηνία λήξης της προθεσμίας για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων κτισμάτων, το πρόβλημα των αυθαιρέτων, το οποίο στον Νομό Ηρακλείου και άλλες περιοχές της χώρας με «αυθαιρετουπόλεις», θα λάβει εκρηκτικές διαστάσεις και θα αποτελέσει αιτία δικαιολογημένης κοινωνικής αναταραχής.

Υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, την ανάγκη για δραστική μείωση του κόστους τακτοποίησης και την οριστική λύση του προβλήματος ως τη μόνη ρεαλιστική πολιτική, η οποία θα πολλαπλασιάσει την ενταξιμότητα τακτοποίησης και θα συγκεντρώσει πόρους, αλλά και ότι η κυβέρνηση της αριστεράς στηριγμένη στις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ισότητας των πολιτών, οφείλει να λύσει οριστικά όχι μόνο το πρόβλημα της τακτοποίησης των αυθαιρέτων αλλά και το πρόβλημα της χρηματοδότησης των σχεδίων πόλης των «αυθαιρετουπόλεων» με επίσπευση και απλοποίηση των σχεδίων αυτών.

Οι προτάσεις και οι σκέψεις του βουλευτή Ηρακλείου αποτυπώνονται σε σχετική επιστολή, η οποία έχει ήδη έχει κατατεθεί στα συναρμόδια υπουργεία. Ταυτόχρονα, ξεκινά επαφές και συναντήσεις με τοπικούς φορείς του νομού Ηρακλείου, ενώ βρίσκεται σε επαφή με συναδέλφους του βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την υπόλοιπη χώρα, για ν’ αναδειχθεί η αναγκαιότητα άμεσης επίλυσης του προβλήματος σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook