Την επανασύσταση της παιδικής χορωδίας του Δήμου γνωστοποίησε σήμερα, Δευτέρα 18/1/2016, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείο Χανίων, ο Δήμαρχος, Τάσος Βάμβουκας, επισημαίνοντας ότι αποφασίστηκε η στήριξη της χορωδίας με κάθε μέσο (χρηματοδότηση, παραχώρηση αιθουσών, κ.α.) από τον Δήμο Χανίων και σε συνεργασία με την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ., όπως άλλωστε είχε ο ίδιος δεσμευτεί έπειτα από μία εξαίρετη παράσταση της χορωδίας. 

“Η συγκεκριμένη χορωδία λειτουργούσε κατά το παρελθόν, ωστόσο η λειτουργία της είχε ανασταλεί επί της προηγούμενης δημοτικής αρχής”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βάμβουκας, αναφέροντας ότι “τόσο οι νέοι χρειάζονται ευκαιρίες αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου τους, ενώ και ο Δήμος χρειάζεται μία χορωδία, που θα προβάλλει την πόλη μας με τις εμφανίσεις της και θα ικανοποιεί τους δημότες μας”. Μάλιστα, ο Δήμαρχος Χανίων δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και να συγχαρεί τους υπευθύνους της χορωδίας, Γεώργιο Καλούτση, και Νίκο Περράκη, για  το έργο τους. 

“Ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ., απευθυνόμενοι στα παιδιά και τους εφήβους της πόλης μας, δίνουν χώρο και έκφραση στα μουσικά ταλέντα, καλύπτοντας το κενό στον ελεύθερο χρόνο τους και οδηγώντας τα σε στέρεα όνειρα στηριγμένα πάνω στην Τέχνη”, τόνισε από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Βαρβάρα Περράκη, χαρακτηρίζοντας παράλληλα τη μουσική ως βασικό πυλώνα παιδείας. 

Όπως γνωστοποίησε η κα. Περράκη η επανασύσταση της παιδικής χορωδίας εντάσσεται στα καλλιτεχνικά εργαστήρια της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ., μέσω των οποίων στηρίζεται και η Φιλαρμονική του Δήμου. 

Στην παιδική χορωδία, σύμφωνα με τον Δ/ντή της, Γεώργιο Καλούτση, μπορούν να συμμετέχουν παιδιά ηλικίας από 7 έως 18 ετών, ενώ η παρακολούθηση είναι δωρεάν. “Αφορμή για την επανασύσταση της παιδικής μας χορωδίας ήταν η μεγάλη επιτυχία, που σημειώθηκε το καλοκαίρι με την παρουσίαση του μιούζικαλ του Andrew Lloyd Webber “Ο Ιωσήφ και ο Θαυμαστός Πολύχρωμος Χιτώνας του” και του μεγάλου ενδιαφέροντος του Δημάρχου Χανίων, παρατήρησε ο κ. Καλούτσης, αναφέροντας ότι η χορωδία την επόμενη φορά θα παρουσιάσει  μία ελληνική οπερέτα. 

Οι ακροάσεις για συμμετοχή στην παιδική χορωδία θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 24/1/2016, στο Θέατρο Δ. Βλησίδης, με ώρα έναρξης τις 17.30. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν στα τηλ. 2821 3 41633  – Γρ. Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Χανίων ή 2821 3 41613 – Γρ. Πολιτισμού Δήμου Χανίων), προκειμένου να ενημερωθούν για την ακριβή ώρα προσέλευσης τους στον χώρο της ακρόασης. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook