Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης – Περιφέρειας Κρήτης (Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ), στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των  κοινωνικών φορέων,  που δραστηριοποιούνται σ’ όλη την Κρήτη, προτίθεται να οργανώσει δωρεάν προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης εθελοντών χειριστών τροφίμων.

Τα προγράμματα αφορούν εθελοντικό προσωπικό – χειριστές τροφίμων που εμπλέκονται σε δράσεις που σχετίζονται με την αποθήκευση ή/και διανομή τροφίμων σε συσσίτια ή/και κοινωνικά παντοπωλεία ή/και φιλανθρωπικά ιδρύματα ή/και σε δράσεις που σχετίζονται με την αποθήκευση ή/και διανομή τροφίμων σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών.

Η διάρκεια των προγραμμάτων είναι:

1.    Μία (1) ημέρα: για την υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης εθελοντών-χειριστών τροφίμων, που εμπλέκονται σε δράσεις που σχετίζονται με την αποθήκευση ή/και διανομή τροφίμων σε συσσίτια ή/και κοινωνικά παντοπωλεία ή/και φιλανθρωπικά ιδρύματα, σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων.
2.    Δύο (2) ημέρες: για την υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης εθελοντών- χειριστών τροφίμων, που εμπλέκονται σε δράσεις που σχετίζονται με την αποθήκευση ή/και διανομή τροφίμων σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών, σε θέματα διαχείρισης τροφίμων.

Η υλοποίηση των σεμιναρίων θα πραγματοποιηθεί κατά τόπους, όπου δραστηριοποιούνται οι κοινωνικοί φορείς κατόπιν συνεννόησης με το Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ.

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης από τον ΕΦΕΤ. 

Το σύνολο της εκπαίδευσης εποπτεύεται και πιστοποιείται από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στο Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-Περιφέρειας Κρήτης, Ηγ. Γαβριήλ 103, κ. Πίτερη Χαράλαμπος, Νικολουδάκης Γεώργιος, 2ος όροφος & στα τηλέφωνα, 2831040052-50, e-mail: info@kekaper.gr.   

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook