Πέντε στρατιώτες, μέλη της Λεγεώνας των Ξένων της Γαλλίας, σκοτώθηκαν σήμερα το απόγευμα ενώ άλλοι έξι συνάδελφοί τους τραυματίστηκαν όταν καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα στις γαλλικές Άλπεις, ενώ έκαναν ασκήσεις εκτός πίστας.

Οι έντεκα σκιέρ που παρασύρθηκαν μετείχαν σε μια ομάδα 50 στρατιωτών. Όλοι τους ήταν λεγεωνάριοι του 2ου Συντάγματος του Μηχανικού.

Το δυστύχημα σημειώθηκε γύρω στις 14.50 (ώρα Ελλάδας) στο Βαλφρεζί, σε υψόμετρο περίπου 2.000 μέτρων.

Από τους έξι τραυματίες, οι δύο έχουν υποστεί υποθερμία και ο ένας τους νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ. Οι υπόλοιποι τέσσερις έχουν τραυματιστεί ελαφρά.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωση των στρατιωτών μετείχαν τρία ελικόπτερα και μονάδες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας. Στην περιοχή έσπευσαν επίσης τρεις γιατροί και πέντε ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι.

Ο υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν θα επισκεφθεί την περιοχή αύριο το πρωί.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα, δυο μαθητές και ένας Ουκρανός τουρίστας είχαν χάσει τη ζωή τους σε μια χιονοστιβάδα, περίπου 124 χιλιόμετρα από το σημείο της νέας τραγωδίας.

Οι ειδικοί προειδοποιούν πως η χιονόπτωση, που είχε σημειωθεί πριν από λίγες ημέρες στην περιοχή, την καθιστά πολύ επικίνδυνη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook