Ιστορία “έγραψε” ο Πλατανιάς, που ανάγκασε με σπουδαία εμφάνιση τον Ολυμπιακό στην πρώτη του απώλεια στο πρωτάθλημα, έπειτα από 17 σερί νίκες (1-1).

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή σε όλη τη διάρκεια του ματς αλλά ο Πλατανιάς είχε τις πιο… καθαρές φάσεις μέχρι να πετύχει το 1-0 στο 35’ με τον Ράμος. Μετά το 40’ (κι αφού υπήρξε πεντάλεπτη διακοπή στο 23’ λόγω προβλήματος στην τάση του γηπέδου) ο Ολυμπιακός πίεσε αρκετά αλλά ο Σωτηρίου με σπουδαίες επεμβάσεις του αρνήθηκε το γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πλατανιάς συνέχισε να μην επιτρέπει στον Ολυμπιακό να έχει… πρόσβαση προς την εστία του Σωτηρίου και σε μία από τις λιγοστές επικίνδυνες φάσεις των φιλοξενούμενων έγινε το 1-1 με τον Φορτούνη (72’). Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Σωτηρίου με σπουδαία επέμβαση αρνήθηκε το 1-2 στον Πουλίδο.

Οι φάσεις του αγώνα
1’ Σέντρα του Ντομίνγκες ο Ντουρμάζ πήρε την κεφαλιά και ο Σωτηρίου μπλόκαρε μετά την παρέμβαση του Μπανανά.
6’ Γύρισμα του Πάρντο στον Ιντέγε, το σουτ του οποίου κόντραρε στον Σελίν και πέρας ψηλά έξω από την εστία.
8’ Σέντρα του Ντουρμάζ κεφαλιά του Μιλιβόγεβιτς άουτ.
12’ Σέντρα του Αποστολόπουλου κεφαλιά του Μενδρινού απέκρουσε ο Ρομπέρτο και στη συνέχεια ο Ράμος δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα με τον Μιλιβόγεβιτς να απομακρύνει.
14’ Ο Αποστολόπουλος βρίσκει και χώρο και κάνει το σουτ έξω από την περιοχή, με τον Ρομπέρτο να μπλοκάρει σε δεύτερο χρόνο.
34’ Σουτ του Γουνδουλάκη μέσα από την περιοχή αποκρούει με τα πόδια ο Ρομπέρτο.
35’ ΓΚΟΛ: Ο Γουνδουλάκης βρίσκει με ωραία μπαλιά τον Ράμος, που αποφεύγει τον Σαλίνο και με ιδανικό σουτ σκοράρει.
37’ Σουτ του Ντομίνγκες μπλοκάρει ο Σωτηρίου.
40’ Δυνατό σουτ του Πάρντο μέσα από την περιοχή αποκρούει ο Σωτηρίου και στην εξέλιξη της φάσης η κεφαλιά του Ιντέγε καταλήγει άουτ.
42’ Σουτ του Μιλιβόγεβιτς κοντράρει και καταλήγει κόρνερ. Από την εκτέλεση του Ντομίνγκες η μπάλα φτάνει στον Ιντέγε, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Σωτηρίου.
45+1’ Σουτ του Ντομίνγκες νέα επέμβαση του Σωτηρίου.
45+2’ Ο Ιντέγε βρίσκεται απέναντι από τον Σωτηρίου μετά την μπαλιά του Καμπιάσο, αλλά αν και τον αποφεύγει δεν μπορεί να σκοράρει, με τον Κουλιμπαλί να κόβει.
61’ Ο Γουνδουλάκης βρίσκεται στην πλάτη της άμυνας το σουτ του κόβεται από τον Ντα Κόστα και στη συνέχεια με δεύτερη προσπάθεια δεν μπορεί να σκοράρει με τον Ρομπέρτο να μπλοκάρει.
67’ Φάουλ του Ντομίνγκες κεφαλιά του Σιόβα, με τον ίδιο τρόπο ο Μιλιβόγεβιτς στέλνει την μπάλα άουτ.
70’ Σουτ του Πάρντο κοντράρει στον Μπανανά και καταλήγει κόρνερ.
72’ ΓΚΟΛ: Ο Ντουρμάζ κάνει το σουτ η μπάλα κοντράρει στον Σελίν και ο Σωτηρίου αποκρούει με τον Φορτούνη να σκοράρει στην επαναφορά για το 1-1.
78’ Εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη με το στήθος ο Σιόβας, μπλόκαρε ο Σωτηρίου.
90+1’ Εξαιρετική απόκρουση του Σωτηρίου σε κεφαλιά του Πουλίδο.
90+5’ Ο Μιλούνοβιτς στην πλάτη της άμυνας κόβεται με τάκλιν από τον Ντα Κόστα.

Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά)
Βοηθοί: Κούλα (Ξάνθης)-Ζησιμόπουλος (Πειραιά)
4ος διαιτητής: Μουρτζάκης (Ηρακλείου)

Κίτρινες κάρτες: Μιλοβόγεβιτς (66’), Μαζουακού (66’), Αποστολόπουλος (69’), Στανισάβλιεβιτς (71’), Ράμος (88’)

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Κουλιμπαλί, Μπανανά, Σελίν, Βάντερσον, Γκνιάτιτς, Στανισάβλιεβιτς, Γουνδουλάκης (82’ Μιλούνοβιτς), Αποστολόπουλος, Μενδρινός (74’ Ανγκούλο), Ράμος (89’ Δημήτρης).

Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Ντα Κόστα, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο (59’ Φορτούνης), Ντομίνγκες (85’ Σεμπά), Πάρντο (84’ Πουλίδο), Ντουρμάζ, Ιντέγε.  

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook