Σε εκδήλωση για το ασφαλιστικό θα μιλήσει ο Γ. Ρωμανιάς που θα βρίσκεται αύριο στο Ηράκλειο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 18:30 στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Στην ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας αναφέρεται:

Η κυβέρνηση μέσα από το τρίτο μνημόνιο και το σχέδιο για το «Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας-Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης» μειώνει συντάξεις (κύριες και επικουρικές), αυξάνει εισφορές, αυξάνει τα όρια ηλικίας.

Το κυβερνητικό νομοσχέδιο πλήττει βάναυσα όλες τις κατηγορίες του πληθυσμού σε διαφορετικούς χρόνους, με διαφορετικό τρόπο αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο αρνητικό: Προκρίνει την ισοπέδωση προς τα κάτω, εισάγει ένα σύστημα τριών πυλώνων, την λογική της ιδιωτικής ασφάλισης και της εξατομίκευσης, προωθεί και ενισχύει την μαύρη εργασία. Επίσης μειώνει την συμμετοχή του κράτους στις κοινωνικές δαπάνες, αρπάζει όσα αποθεματικά επί μέρους ταμείων έχουν απομείνει, δημιουργεί ένα γραφειοκρατικό υπερ-ταμείο που θα δυσκολέψει ακόμη περισσότερο την εξυπηρέτηση ασφαλισμένων και συνταξιούχων.

Με την πολιτική της η κυβέρνηση νομιμοποιεί όλες τις περικοπές των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όσο και την καταλήστευση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων την οποία άλλωστε διευρύνει. Μόνο από την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών- στην οποία προέβη η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ -χάθηκαν 2 δις από τα εναπομείναντα αποθεματικά των ταμείων, ποσό που είναι περίπου ίδιο με το ύψος των περικοπών που επιβάλλει στους ασφαλισμένους για το 2016.Πρόκειται για καθαρό εμπαιγμό.

Το νομοσχέδιο αυτό δεν μπορεί και δεν πρέπει να περάσει.

Ένας και μοναδικός πρέπει να είναι ο στόχος:

Να μην κατατεθεί το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο. Αν η κυβέρνηση επιμείνει, τότε να ανατραπεί αυτό το νομοθετικό έκτρωμα από τους λαϊκούς αγώνες.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους αγρότες, τους επαγγελματίες,  τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες, τους νέους επιστήμονες και εργαζόμενους, όλη την αριστερά, τον απλό κόσμο της αριστεράς να συγκροτήσουν ένα αγωνιστικό μέτωπο που θα ακυρώσει την μνημονιακή επέλαση.  Να αξιοποιήσουν τον συντονισμό συνδικάτων, φορέων, κινημάτων, επιτροπών αγώνα. Να ξεσπάσει ένας παλλαϊκός ξεσηκωμός με κεντρικά γεγονότα που θα χτίζονται στη βάση, στις γειτονιές και στους χώρους δουλειάς με πλατειά και αγωνιστική συσπείρωση.

Για όλα τα παραπάνω το Νομαρχιακό Πολιτικό Συμβούλιο Ηρακλείου καλεί όλους τους Ηρακλειώτες σε εκδήλωση – συζήτηση που διοργανώνει την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου στις 6:30 το απόγευμα στην αίθουσα «Ν. Σουκατζίδης» του Εργατικού  Κέντρου Ηρακλείου με ομιλητή τον Γ. Ρωμανιά, πρ. Γ.Γ. Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η προωθούμενη κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης και των Συντάξεων. ΔΕ  ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !

Με Παλλαϊκό Ξεσηκωμό ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook