Σε οικονομικό αδιέξοδο έχουν περιέλθει εκατοντάδες συνάνθρωποί μας στο Ηράκλειο τα τελευταία χρόνια υπό το βάρος της γενικευμένης οικονομικής κρίσης και της ύφεσης.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης μη μπορώντας να διασφαλίσουν τις στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης.

Τα στοιχεία που δημοσιεύει σήμερα το flashnews.gr μέσα από την Αρχιεπισκοπή Κρήτης προκαλούν σοκ, καθώς 650 πολίτες παίρνουν σε καθημερινή βάση φαγητό από τα συσσίτια της εκκλησίας στο κέντρο της πόλης, ενώ 1.850 οικογένειες τουλάχιστον μία φορά το μήνα προμηθεύονται τρόφιμα μακράς διάρκειας από τις ενορίες.

Ο αριθμός των άπορων οικονομικά αδύναμων συναθρώπων μας έχει αυξηθεί κατακορυφα τα τελευταία χρόνια, καθώς άνθρωποι τους οποίους η κρίση έχει λυγίσει απευθύνονται στις κοινωνικές δομές για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις δυσκολίες της καθημερινότητας.

Μάλιστα οι πολίτες που ζητούν βοήθεια από της εκκλησία για τα άκρως απαραίτητα αναμένεται να αυξηθούν, καθώς καθημερινά ολοένα και περισσότεροι σπεύδουν στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής και στις κατά τόπους ενορίες για να υποβάλουν την σχετική αίτηση προκειμένου να τους παρασχεθεί βοήθεια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook