Η σημαντική εκτός έδρας νίκη του Κισσαμικού κόντρα στην Παναχαϊκή δίνει στη Χανιώτικη ομάδα αυτοπεποίθηση για τη δύσκολη συνέχεια, σύμφωνα με τον Σπ. Μπαξεβάνο.

Ο 45χρονος προπονητής πήρε το καλύτερο δώρο από τους παίκτες του ανήμερα των γενεθλίων του.

Οι δηλώσεις του αναφορικά με το παιχνίδι:

«Χαίρομαι που κάθομαι δίπλα σε έναν άνθρωπο που η αξία του και σαν προπονητής και σαν άνθρωπος είναι γνωστή στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι πραγματικά τιμή μου που κάθομαι δίπλα του.

Ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Ξέραμε ότι η Παναχαϊκή, που είναι ιστορική ομάδα έχει πάρα πολλά προβλήματα και είπαμε μέσα στην εβδομάδα ότι εμάς αυτά τα προβλήματα δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίσουν. Πρέπει να έρθουμε με στόχο να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα, είτε θα ήταν η ισοπαλία, είτε η νίκη, που τελικά ήρθε. Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παιδιών σε έναν πάρα πολύ δύσκολο και βαρύ αγωνιστικό χώρο. Νομίζω ότι δημιουργήσαμε τις καταστάσεις και τις ευκαιρίες για να μπορέσουμε πιο νωρίς να βάλουμε ένα τέρμα. Στο ποδόσφαιρο σίγουρα είναι απερίγραπτη χαρά να πετυχαίνεις γκολ στα τελευταία λεπτά και αντίστοιχα είναι δύσκολη η κατάσταση γι’ αυτούς που δέχονται το γκολ, αλλά αυτά έχει το ποδόσφαιρο. Να δώσω συγχαρητήρια και στα παιδιά της Παναχαϊκής, που μπήκαν στο γήπεδο και δώσανε πραγματικά τον καλύτερό τους εαυτό, το παλέψαμε μέχρι το τέλος. Μικρός είμαι αλλά η συμβουλή μου είναι αυτή, να μπαίνουνε και να παλεύουνε το κάθε παιχνίδι, όπως μπήκανε σήμερα (σ.σ. την Κυριακή) και τότε θα βγούνε πραγματικά νικητές μέσα από το γήπεδο. Πιστεύω ότι ο κόουτς θα τα καταφέρει, στα δύσκολα είναι εκεί πέρα.

Εμείς συνεχίζουμε, έχουμε τώρα δύσκολο εντός έδρας παιχνίδι απέναντι στην Κέρκυρα. Είναι σημαντικό ότι αυτό το παιχνίδι με την Παναχαϊκή μας δίνει ιδιαίτερη αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθεια και που πίστεψαν μέχρι το τελευταίο λεπτό ότι μπορούν να πετύχουν κάτι καλό και τα καταφέρανε».

Ο Στάθης Σταθόπουλος για την Παναχαϊκή ανέφερε τα εξής: 

«Ευχαριστώ τον κ. Μπαξεβάνο για τα καλά του λόγια. Εμείς είμαστε εδώ στα δύσκολα. Δεν είμαι εδώ για να κάνω διαπιστώσεις και δεν θέλω να μιλάω για τις δυσκολίες. Την επόμενη βδομάδα η ομάδα θα είναι διαφορετική, θα είναι μια νέα ομάδα. Δημιουργούμε μια νέα Παναχαϊκή και θα προσπαθήσουμε την επόμενη βδομάδα για ένα θετικό αποτέλεσμα. Ειλικρινά πιστεύω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Στα αγωνιστικά, οι δύο ομάδες σήμερα είχαν τεράστιες διαφορές στη φιλοσοφία και στον τρόπο παιχνιδιού. Εμείς χρειαζόμαστε αγωνιστική πειθαρχία . Δεχθήκαμε το γκολ επειδή ήταν ψηλότεροι οι αντίπαλοί μας. Θα με ενοχλούσε αν δεν είχαμε προσπαθήσει αλλά ο Κισσαμικός ήταν καλύτερος στους περισσότερους τομείς και κέρδισε δίκαια.

Με πολύ προσπάθεια θα γίνουμε μια οικογένεια και με ντόπια παιδιά θα καταφέρουμε να πετύχουμε το στόχο μας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook