Ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας εν’ όψει της αναδιάρθρωσης των αστυνομικών δυνάμεων στα Χανιά, πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη 19/01/2016 συνάντηση με την ηγεσία της Αστυνομίας σε τοπικό επίπεδο.

Η αναδιάταξη των αστυνομικών δυνάμεων του νησιού και εξ αυτής η αναζήτηση λύσεων για την καλύτερη αστυνόμευση υπήρξε αντικείμενο της συνάντησης.

Όσον αφορά την αστυνόμευση στον Δήμο Χανίων ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας είπε ότι στηρίζει τις πρωτοβουλίες αναδιάταξης τονίζοντας ότι βρίσκει ενδιαφέρουσες τις προτάσεις της Ένωσης Αστυνομικών Νομού Χανίων, ενώ παράλληλα αναφερόμενος στο θέμα της αστυνόμευσης κυρίως στο κυκλοφοριακό δήλωσε:

«Από το προσωπικό που θα μετακινηθεί ή θα προστεθεί, πρέπει οπωσδήποτε να ενισχυθεί ουσιαστικά η δύναμη της τροχαίας Χανίων και να υπάρξει προγραμματισμός διαρκούς αστυνόμευσης στα ευαίσθητα σημεία ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής.

 Θα ήταν επίσης χρήσιμο να υπάρξουν αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας δυνάμεων της αστυνομίας που σταθμεύουν στην πόλη και έχουν άλλη αποστολή , ώστε να συμβάλλουν και αυτοί στην αστυνόμευση του κυκλοφοριακού κατά τον νεκρό τους χρόνο.

Θα πρέπει επίσης να ληφθούν υπ’ όψιν οι ανάγκες αστυνόμευσης της πόλης, αλλά και των υπολοίπων δημοτικών ενοτήτων και ιδιαίτερα στις αναπτυσσόμενες περιοχές στο Ακρωτήρι με έμφαση στα Κουνουπιδιανά , στη Νέα Κυδωνία και ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες , αλλά να ληφθούν υπ’ όψιν και οι ιδιαιτερότητες περιοχών όπως τα Κεραμειά.

Εκτός από την αναδιάταξη θεωρώ επιβεβλημένο να προστεθούν αστυνομικοί ώστε να έχουμε στα Χανιά μία παρουσία αστυνομικών δυνάμεων που να μην υπολείπεται σε σχέση με άλλες περιοχές.

Αυτό που πρέπει να εξασφαλίσουμε είναι η αστυνομία να ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες της καθημερινότητας του πολίτη».

Το σημαντικότερο έλλειμμα στην αστυνόμευση της πόλης αφορά την παράνομη στάθμευση και γενικότερα το κυκλοφοριακό που ταλαιπωρεί κατοίκους και επισκέπτες με αιχμή τους καλοκαιρινούς μήνες όπως τόνισαν όλοι οι συμμετέχοντες οι οποίοι όπως συμφωνήθηκε, θα στηρίξουν το σχεδιασμό που πρότεινε ο Δήμαρχος Χανίων σχετικά με τις ρυθμίσεις στο κυκλοφοριακό.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων συμμετείχαν ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Κρήτης υποστράτηγος κ. Μιχάλης Καραμαλάκης, ο αναπληρωτής Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Ταξίαρχος κ. Ανδρέας Δασκαλάκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων Ταξίαρχος κ. Εμμανουήλ Γεωργακάκης, ο Διοικητής του τμήματος Τροχαίας Χανίων κ. Ιωάννης Βλαχάκης και ο γ.γ του Δήμου Χανίων κ. Δημήτρης Φραγκάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook