Αγώνα ενάντια στον νεοαποικισμό της σημερινής γερμανικής  πολιτικής  διακήρυξε για άλλη μια φορά ο ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς αποκρούοντας ταυτόχρονα τις κατηγορίες του γερμανού χριστιανοδημοκράτη Βέρνερ Λάνγκεν για δήθεν ιδεοληψίες και «αγώνα κατά της Γερμανίας»

Άναψαν τα αίματα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο  κατά την διάρκεια της συζήτησης της ετήσιας έκθεσης για την πολιτική ανταγωνισμού της ΕΕ την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου. Υψηλοί τόνοι μεταξύ του γερμανού χριστιανοδημοκράτη  Βέρνερ Λάνγκεν και του Έλληνα Ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή Νότη Μαριά.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να εγκαταλείψει τη διγλωσσία και τις υπεκφυγές και να εφαρμόσει άμεσα τους κανόνες του Δικαίου για την προστασία του ελεύθερου ανταγωνισμού και την απαγόρευση των κρατικών ενισχύσεων» είπε ο Έλληνας Ευρωβουλευτής και αναφερόμενος στο ύψος των έργων ΕΣΠΑ που καρπώνεται με το deal των 14 περιφερειακών Ελληνικών Αεροδρομίων η Γερμανική Fraport  τόνισε: «Τα ακούει αυτά η Κομισιόν; Και αν ναι, τι προτίθεται να πράξει;»

Ο λόγος για την λεόντειο σύμβαση, όπως την χαρακτήρισε ο Νότης Μαριάς, παραχώρησης των 14 περιφερειακών Αεροδρομίων της Ελλάδας στην κρατική Γερμανική εταιρία Fraport, λέγοντας ότι η εν λόγω εταιρία ελέγχει ταυτόχρονα τα αεροδρόμια Φραγκφούρτης, Μπουργκάς, Λιουμπλιάνα και αποκτά κυρίαρχη μονοπωλιακή θέση στη διαχείριση αεροδρομίων σε Ελλάδα και Ε.Ε., ενώ «ελέγχει πλέον μέσω της Loufthansa, που είναι μέτοχος της Fraport, και τη διακίνηση του Τουρισμού σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Σλοβενία». Έτσι σ’ αυτές τις παραβιάσεις των κανόνων περί ανταγωνισμού, προστίθεται και η παραβίαση των κανόνων της Ε.Ε. για τις κρατικές ενισχύσεις, αφού η Fraport παίρνει «προίκα» €520 εκατομμύρια εκτελεσθέντα έργα ΕΣΠΑ στα αεροδρόμια Θεσ/κης και Χανίων.

Ο γερμανός ευρωβουλευτής κ. Βέρνερ Λάνγκεν, προφανώς ενοχλημένος από την διατύπωση στην Ολομέλεια του Ε.Κ. συγκεκριμένων καταγγελιών για παραβιάσεις των κοινοτικών διατάξεων περί ανταγωνισμού από εταιρία γερμανικών συμφερόντων «επιτέθηκε» φραστικά στον Νότη Μαριά και τον κατηγόρησε για «αγώνα κατά της Γερμανίας»  επιχειρώντας ταυτόχρονα  να … θολώσει τα νερά, αποδίδοντας  του σύγχυση ως προς το ιδιοκτησιακό καθεστώς μεταξύ Fraport και Loufthansa. «Η Fraport είναι κρατική επιχείρηση, ανήκει στο κρατίδιο της Έσσης και όχι στη Loufthansa. Ο ισχυρισμός αυτός είναι υπερβολικός και απλώς στον αγώνα του κατά της Γερμανίας ο κ. Μαριάς παραγνωρίζει τα δεδομένα» είπε ο γερμανός ευρωβουλευτής.

Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής αφού διευκρίνισε την δήθεν σύγχυση του κ. Βέρνερ από τα λεγόμενα του,  περί Fraport και Loufthansa και απευθυνόμενος στην παρευρισκόμενη Επίτροπο αρμόδια για θέματα ανταγωνισμού κατέληξε: «πρέπει επιτέλους να σταματήσει ο παράνομος ανταγωνισμός και οι παράνομες κρατικές ενισχύσεις. Θα κάνετε παρέμβαση; Πεντακόσια εκατομμύρια ευρώ πήρε “δώρο” η συγκεκριμένη εταιρία». 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook