Χρονιά γεμάτη διακρίσεις και μία από τις πιο επιτυχημένες της ιστορίας της ήταν το 2015 για τη ΣΑΧ, τόσο από πλευράς αγωνιστικών όσο και διοργανωτικών επιτυχιών.

Αναλυτικά ο απολογισμός της ΣΑΧ για το 2015, που χαρακτηρίζεται “χρυσή” χρονιά:

Μία εκπληκτική χρονιά, μία χρονιά γεμάτη διακρίσεις, από τις πιο πετυχημένες στην ιστορία τόσο της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων όσο γενικότερα για το σκάκι στο Νομό μας! Το 2015 αποδείχτηκε «χρυσή» χρονιά τόσο για τις αγωνιστικές επιτυχίες όσο και για τις διοργανωτικές!

Ξεκινάμε από την διοργάνωση του Διεθνές Τουρνουά της Παλαιόχωρας. Ένα τουρνουά το οποίο θεωρείται το κορυφαίο Ελληνικό τουρνουά τόσο από πλευράς ποιότητας παικτών όσο και από την μαζικότητα που έχει. Η φετινή διοργάνωση διεξήχθη εν μέσω των «capital control». Ο αναβρασμός, η ανασφάλεια και οι δυσκολίες που υπήρχαν εκείνη την περίοδο αποδείχτηκαν «λίγες» μπροστά στην επιθυμία των σκακιστών να συμμετάσχουν στην κορυφαία Ελληνική διοργάνωση. Το τουρνουά γνώρισε για άλλη μια χρονιά τεράστια επιτυχία συμμετέχοντας πάνω από 200 σκακιστές από 26 χώρες δείγμα και δικαίωση των προσπαθειών που γίνονται όλα αυτά τα χρόνια έτσι ώστε να κρατηθεί στην κορυφή!  

Μήνυμα Αλληλεγγύης και αλτρουισμού από την Σκακιστική Ακαδημία Χανίων!

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Φιλανθρωπικό πρωτάθλημα που διοργάνωσε η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων. Το Πνευματικό Κέντρο Χανίων κατακλύστηκε κυριολεκτικά με νεαρούς αθλητές οι οποίοι αγωνιζόμενοι στο αγαπημένο τους άθλημα δώσανε παράλληλα και ένα σημαντικό κοινωνικό μήνυμα. Το μήνυμα της συμπαράστασης, του αλτρουισμού και της αλληλεγγύης των συνανθρώπων μας.  Συγκεκριμένα τα λεφτά όλων των παραβόλων που μαζεύτηκαν δόθηκαν από ομάδα νεαρών σκακιστών στην εκπρόσωπο του ιδρύματος εθελοντικής προσφοράς «Ο ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ». Ένα ίδρυμα με σημαντικότατη προσφορά και βοήθεια προς νεαρά παιδιά που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες.

Διασυλλογικές διοργανώσεις.

Η ΣΑΧ συμμετέχει ανελλιπώς εδώ και 10 χρόνια στην Α΄ εθνική. Έχοντας μία καθαρά νεανική ομάδα μιας και   οι 9 από τους 10 παίκτες που αγωνίστηκαν ήταν κάτω των 20 ετών και χωρίς την συμμετοχή κανενός ξένου παίκτη κατάφερε να έχει μία αξιοπρεπή εμφάνιση κατακτώντας τη 10η θέση. Με την ομάδα της ΣΑΧ αγωνίστηκαν οι: Καλέσης Νίκος, Θεοδώρου Νικόλας, Ναούμ Σπύρος, Λιοδάκης Κων/νος, Παπαδόπουλος Αργύρης, Τσαρουχά Μαριάνθη, Μαρκάκη Σοφία, Βοζινάκη Ανθή, Γεωργακόπουλος Νίκος, Πατρελάκης Ευάγγελος και Τσαρουχάς Κώστας.

Η ΚΑΙΣΣΑ Χανίων αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Κρήτης στο διασυλλογικό πρωτάθλημα συμμετέχοντας για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Α΄ εθνική κατηγορία. Η εμφάνισή της εκπληκτική όπου όχι μόνο κατάφερε να παραμείνει στην Α’ εθνική αλλά και να πάρει την 11η θέση! Με την ομάδα της ΚΑΙΣΣΑΣ αγωνίστηκαν οι: Αλμπέρτο Ντέιβιντ, Σωτήρης Λογοθέτης, Δαρμαράκης Μιχάλης, Κατζουράκης Παύλος, Φραγκάκης Στράτος, Κόρακα Μίνα, Αγναντή Δανάη, Πετράκη Αργυρώ, Φυντριλάκης Κυριάκος, Πετράκης Στέλιος, Τζαγκαράκης Παναγιώτης. 

Η ΣΑΧ αναδείχτηκε κυπελλούχος Κρήτης προχώρησε στις 8 καλύτερες ομάδες της Ελλάδος αλλά η απόφαση της ΕΣΟ να συμπίπτουν οι ημερομηνίες των νεανικών πρωταθλημάτων με το κύπελλο της στέρησε την δυνατότητα να συμμετάσχει.  Με την ομάδα της ΣΑΧ αγωνίστηκαν οι: Καλέσης Νίκος, Θεοδώρου Νικόλας, Λιοδάκης Κων/νος, Ναούμ Σπύρος, Παπαδόπουλος Αργύρης, Γεωργακόπουλος Νίκος, Βοζινάκη Ανθή, Πατρελάκης Ευάγγελος και Παπαδημητράκης Γιώργος. 

Η ΣΑΧ αναδείχτηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδος στη σημαντικότερη διασυλλογική νεανική διοργάνωση που διεξάγεται. Συγκεκριμένα κατακτώντας για 5η συνεχόμενη χρονιά το Διασυλλογικό πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων Κρήτης πήρε το εισιτήριο για την τελική φάση. Εκεί κατέκτησε καθαρά την πρώτη θέση ανάμεσα σε 18 ομάδες απ’ όλη την Ελλάδα που συμμετείχαν!  Με την ομάδα της ΣΑΧ αγωνίστηκαν οι: Θεοδώρου Νικόλας, Παπαδόπουλος Αργύρης, Γεωργακόπουλος Νίκος, Πατρελάκης Ευάγγελος, Φυντριλάκης Κυριάκος, Βοζινάκη Ανθή και Καραβιτάκη Ευαγγελία.

Ατομικές διακρίσεις

Χρυσή ήταν για άλλη μια χρονιά η παρουσία των νεαρών σκακιστών μας στα Πανελλήνια Νεανικά πρωταθλήματα.

Σε σύνολο 10 κατηγοριών η ΣΑΧ κατέκτησε το 50% των επιτυχιών σε όλη την Ελλάδα! Πρωταθλητές Ελλάδος αναδείχτηκαν ο Θεοδώρου Νικόλας στην κατηγορία κάτω των 16 ετών. Ο Γεωργακόπουλος Νίκος στην κατηγορία κάτω των 14 ετών. Η Πετράκη Ευαγγελία στην κατηγορία κάτω των 16 ετών. Η Καραβιτάκη Ευαγγελία στην κατηγορία κάτω των 10 ετών η Καραβιτάκη Αντωνία στην κατηγορία κάτω των 8 ετών. Ασημένιο μετάλλιο για τον  Παπαδόπουλο Αργύρη στην κατηγορία κάτω των 16 ετών, την Βοζινάκη Ανθή στην κατηγορία κάτω των 14 ετών και τον Τζαγκαράκη Παναγιώτη στα αγόρια κάτω των 10 ετών. Τέλος οι επιτυχίες ολοκληρώθηκαν με τον Φυντριλάκη Κυριάκο να κατακτά το Χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία κάτω των 10 ετών.

Με τις επιτυχίες αυτές η ΣΑΧ κατατάχτηκε μακράν ο κορυφαίος σύλλογος σε όλη την Ελλάδα συγκεντρώνοντας 82 πόντους ενώ δεύτερο σωματείο ήταν η Καβάλα με 29 πόντους, στην Κρήτη τη δεύτερη θέση πήρε ο ΛΑΤΩ Αγ. Νικολάου με 6 πόντους. 

Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα στο ΠΟΡΕΤΣ της Κροατίας.

Τον Σεπτέμβριο με απόφαση της ΕΣΟ γίνεται κάτι το ανεπανάληπτο! Από τα 12 συνολικά μέλη που απαρτίζεται η εθνική μας νεανική αποστολή για τα Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα οι επτά είναι αθλητές της ΣΑΧ ενώ προπονητής της είναι ο προπονητής της ΣΑΧ Τσαρουχάς Κώστας. Πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνικού σκακιού που ένας σύλλογος έχει τόσο μεγάλη εκπροσώπηση (πάνω από το 50% των παικτών)!
Οι παίκτες της ΣΑΧ που αγωνίστηκαν στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είναι! Θεοδώρου Νικόλας, Βοζινάκη Ανθή, Γεωργακόπουλος Νίκος, Παπαδημητράκης Γιώργος, Τζαγκαράκης Παναγιώτης, Καραβιτάκη Ευαγγελία, Καραβιτάκη Αντωνία.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Στην πιο μαζική Πανελλήνια διοργάνωση που διεξάγεται στο χώρο του σκακιού όπου συμμετέχουν πάνω από 800 μαθητές, οι αθλητές της ΣΑΧ κατάφεραν να έχουν την πιο πλούσια συγκομιδή μεταλλίων! Πέντε πρώτες Πανελλήνιες θέσεις και τρία χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν οι μαθητές της ΣΑΧ αναδεικνύοντας την αποστολή της ΣΑΧ εκτός από την πιο μαζική και την πιο ποιοτική! Πανελλήνια Πρωταθλήτρια στην Β΄ Γυμνασίου η Βοζινάκη Ανθή και 3η στη γενική κατάταξη! Ο Τζαγκαράκης Παναγιώτης Πανελλήνιος Πρωταθλητής στην Δ΄ Δημοτικού! Η Καραβιτάκη Ευαγγελία Πρωταθλήτρια Ελλάδος στην Δ΄ Δημοτικού! Ο Αντωνιουδάκης Γιώργος Πρωταθλητής Ελλάδος στην Α΄ Δημοτικού! Η Χασουράκη Χρυσή Πρωταθλήτρια Ελλάδος στα Νήπια και τρίτη στη γενική κατάταξη! Τέλος η Καραβιτάκη Αντωνία χάλκινο μετάλλιο στην Β΄ Δημοτικού!                                     

Διοργανώσεις Σκακιστικής Ακαδημίας την τελευταία 5ετία

Και εκτός βέβαια τις σημαντικότατες  διακρίσεις αθλητών της ΣΑΧ σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο , η Σκακιστική Ακαδημία έχει καταφέρει να φέρει στον τόπο μας  τα τελευταία  χρόνια και να υλοποιήσει  σημαντικότατες  πανελλήνιες διοργανώσεις (το 61ο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών στο Γιαλί Τζαμισί & τα ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΣΚΑΚΙ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 18&20 ΕΤΩΝ στο Μεγάλο Αρσενάλι)  ,8 Διεθνούς φήμης παγκόσμια  Τουρνουά  όπως αυτά της Παλαιόχωρας  και πάνω από 36 μικρότερης εμβέλειας παγκρήτιες και λοιπές  σκακιστικές διοργανώσεις . Αυτά για ένα σύλλογο πρότυπο διακρίσεων και επιτυχιών!

 

 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook