Πτωτικά κινούνταν και πάλι σήμερα στη διαπραγμάτευσή τους στην Ασία τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αργό, με το αμερικανικό πετρέλαιο να υποχωρεί άνω του 3% προς τα 27 δολάρια το βαρέλι και στα χαμηλότερα επίπεδά του από το 2003, εν μέσω ανησυχιών για τον κορεσμό της παγκόσμιας αγοράς.

Χθες, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας προειδοποίησε ότι οι αγορές πετρελαίου θα μπορούσαν «να πνιγούν στην υπερβάλλουσα προσφορά» το 2016.

Η πτώση οδήγησε σε απώλειες τις ασιατικές χρηματιστηριακές αγορές με τον ευρύτερο δείκτη MSCI για τις μετοχές Ασίας-Ειρηνικού εκτός της Ιαπωνίας να υποχωρεί κατά 2,8% σε χαμηλό τετραετίας.

«Οι τιμές πετρελαίου είναι σε ένα επίπεδο όπου όλες οι χώρες του ΟΠΕΚ αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Πουλούν πετρέλαιο για ρευστότητα και όχι για κέρδος», σχολίασε ο Τζόναθαν Μπάρατ, επικεφαλής επενδύσεων στην Ayers Alliance του Σίδνεϋ.

Τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αργό υποχωρούσαν στις 10:00 ώρα Ελλάδας κατά 97 σεντς, ή 3,4%, στα 27,49 δολάρια το βαρέλι, στα χαμηλότερα επίπεδα από το Σεπτέμβριο του 2003.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το μπρεντ υποχωρούσαν κατά 60 σεντς ή 2,1% στα 28,16 δολάρια το βαρέλι, παραμένοντας κοντά στο χαμηλό 12ετίας που σημειώθηκε τη Δευτέρα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook