Σχόλια και έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η συνέντευξη – ποταμός του τέως υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, στον ΣΚΑΪ, στην οποία έριξε πολλές «βόμβες». Μάλιστα, σε ένα πρώτο σχόλιο, κυβερνητικές πηγές χαρακτηρίζουν τον κ. Βαρουφάκη «αναξιόπιστο». 

Μεταξύ άλλων, ο κ. Βαρουφάκης παραδέχθηκε την ύπαρξη εναλλακτικού σχεδίου, το «plan X», σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ενώ αποκάλυψε ότι ηχογραφούσε όλες τις συνεδριάσεις του Eurogroup, πλην της πρώτης.  

Επίσης, δήλωσε ότι τη νύχτα του δημοψηφίσματος, ο πρωθυπουργός τού ανακοίνωσε πως τελικά θα συνθηκολογήσει με τους δανειστές και σε άλλο σημείο αναφέρθηκε στις συζητήσεις με την Κίνα για χρηματοδότηση που ήταν σε προχωρημένο στάδιο, αλλά «ανετράπησαν» μετά από ένα τηλεφώνημα από το Βερολίνο.

Έντονες αντιδράσεις

«Αναξιόπιστος» σχολιάζει το Μέγαρο Μαξίμου για τη συνέντευξη – χείμαρρο του τέως υπουργού Οικονομικών. «Η αξιοπιστία των επιλογών Βαρουφάκη στη διαπραγμάτευση έχει κριθεί σε όλα τα επίπεδα. Οι εκλογές του Σεπτεμβρίου έγιναν με γνωστή τη συμφωνία (σ.σ. με τους θεσμούς) και ο λαός ενέκρινε αυτό το δρόμο», επισημαίνουν κύκλοι της κυβέρνησης. 

Με μια λακωνική δήλωση σχολίασε τη συνέντευξη και ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. Ο Γιώργος Κουμουτσάκος αρκέστηκε να πει ότι «αναμένεται η απάντηση του πρωθυπουργού». Στη συνέχεια, σε μήνυμά του στο Twitter έγραψε:

Από την πλευρά της, η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ δήλωσε ότι «ο κ. Βαρουφάκης επιβεβαίωσε τους χειρότερους φόβους μας. Η εικόνα της χώρας το εξάμηνο εκείνο, ήταν μία εικόνα τριτοκοσμικής χώρας». «Είχαμε προειδοποιήσει που θα οδηγούσε τη χώρα αυτή η πολιτική. Τα απίστευτα πράγματα που έγιναν το 2015, τα πληρώνει ο λαός με κόστος που δεν αντέχει σήμερα», πρόσθεσε η κυρία Μπακογιάννη.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, είπε πως «ο κ. Βαρουφάκης επιβεβαίωσε πολλά από αυτά που ψιλιαζόμασταν ότι είχαν συμβεί». «Η κυβέρνηση είχε εκλεγεί με την υπόθεση εργασίας ότι θα αλλάξει την Ελλάδα και την Ευρώπη και ότι θα κατόρθωνε πράγματα, που δεν είχαν καταφέρει οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Τελικά η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση έφαγε τα μούτρα της», τόνισε. 

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, επεσήμανε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84» ότι έχει πάψει να ασχολείται με τον κ. Βαρουφάκη. «Σε κάθε συνέντευξη λέει διαφορετικές εκδοχές», σχολίασε ο κ. Παπαδημούλης.

«Πρέπει να τύχει διερεύνησης από τη δικαιοσύνη αυτή η περίοδος» τόνισε στον «Αθήνα 9.84» ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του κ. Βαρουφάκη.

Σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Κεντρώων τονίζει ότι «η συνέντευξη του κ. Βαρουφάκη ανέδειξε την προχειρότητα και την ανευθυνότητα με την οποία ο εν λόγω κύριος αντιμετώπισε κρίσιμα για την χώρα ζητήματα». Παράλληλα, η Ένωση Κεντρώων καταλογίζει ευθύνες και στον Αλέξη Τσίπρα, «που γιακαιρό στήριζε έναν Υπουργό ο οποίος με την τακτική του αλυσόδεσε την Ελλάδα στο τρίτο μνημόνιο»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook