Την ώρα που η οικογένεια Παρασκάκη, περιμένει με αγωνία τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων για τα αίτια θανάτου της 4χρονης Μελίνας, η αναισθησιολόγος, που συμμετείχε στην χειρουργική επέμβαση του άτυχου κοριτσιού παρουσιάζεται ενώπιον του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου Γιατρών ΕΣΥ του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να απολογηθεί για την υπόθεση κλοπής φαρμακευτικών σκευασμάτων από το φαρμακείο του ΠΑΓΝΗ, τον Μάιο του 2015.

Μία υπόθεση, που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, κυρίως τις τελευταίες ημέρες, με μερίδα ΜΜΕ να επιρρίπτουν ευθύνες στο υπουργείο Υγειας για προσπάθειες συγκάλυψης της υπόθεσης, λόγω της συγγένειας  του αναπληρωτή υπουργού με την αναισθησιολόγο του Βενιζελείου νοσοκομείου. Μάλιστα, ο αναπληρωτής υπουργός σε δηλώσεις του τάσσεται στο πλευρό της αναισθησιολόγου.

Το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών ΕΣΥ, συνεδρίασε σήμερα για πρώτη φορά το 2016, ανοίγοντας, τον φάκελο  της αναισθησιολόγου του Βενιζελείου. Ένα θέμα, που θα εξεταστεί εκτός ημερήσιας διάταξης. Ωστόσο σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος, τα μέλη του Πειθαρχικού δεν μπορούν να εξετάσουν την υπόθεση, αλλά και ούτε να επιβάλλουν τυχόν ποινή.

Το θέμα θα συζητηθεί ως κατείγον στις 29 Ιανουαρίου.

 Η αναισθησιολόγος θα παρουσιαστεί ενώπιον των μελών του πειθαρχικού ενώ θα απολογηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του, αφού το πειθαρχικό συμβούλιο του υπουργείου υγείας θα έχει μελετήσει τον φάκελο της αναισθησιολόγου.  

Σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται, ορίστηκε ένα εκ των μελών του Πειθαρχικού οργάνου ως εισηγητής της υπόθεσης αναισθησιολόγου, γεγονός που σημαίνει ότι υποχρεούται να μελετήσει ενδελεχώς όλα τα έγγραφα που συνθέτουν το ιστορικό της υπόθεσης και στην επόμενη συνεδρίαση να ενημερώσει σχετικά τα λοιπά μέλη του συμβουλίου.
 
Παράλληλα, θα κληθεί να παρουσιαστεί στο πειθαρχικό όργανο και απολογηθεί  για την υπόθεση και η αναισθησιολόγος.
Η διωκώμενη γιατρός έχει το δικαίωμα να εκθέσει την δική της άποψη για όσα της καταλογίζονται – αλλά και η ίδια έχει ομολογήσει- στο πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) και να προσκομίσει σχετικές αποδείξεις.

Την ίδια ώρα, η αγωνία της οικογένειας της 4χρονης Μελίνας κορυφώνεται. Πιθανολογείται ότι στα τέλη της εβδομάδας θα έχουν ολοκληρωθεί τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων από ειδικούς ιατροδικαστές της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, όπου εστάλησαν, προκαλώντας τις αντιδράσεις της οικογένειας Παρασκακη.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι δικηγόροι της οικογένειας πέρασαν το κατώφλι των εισαγγελικών αρχών, προκειμένου να καταθέσουν αναφορά για τον τρόπο που χειρίζονται την συγκεκριμένη υπόθεση οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook