Ενημέρωση για τα στάδια εξέλιξης του ΠΕΠ Κρήτης, συμμετοχή των Επιμελητηρίων του νησιού στο ΠΕΣ, στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στην Αγροδιατροφική, μερικά από τα θέματα που επισημαίνει με υπόμνημα του στον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη, ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ Γιάννης Μαργαρώνης.

Αναφορικά με τον τουρισμό, ο κ. Μαργαρώνης επισημαίνει το ενδιαφέρον των ΕΒΕ για προώθηση του τουριστικού αποθέματος και για υποστηριζόμενη προώθηση και κατανάλωση τοπικών προϊόντων από ξενοδοχεία και εστιατόρια, ενώ ζητά την κοινή παρουσία σε εκθέσεις, με στόχο την προώθηση αγροδιατροφικών και τοπικών βιομηχανικών προϊόντων.

Για το περιεχόμενο του υπομνήματος ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ ενημέρωσε πρόσφατα και του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολο Βουλγαράκη.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μαργαρώνης επισημαίνει τα εξής:

Κ. Περιφερειάρχη,

 «Μας ενδιαφέρει να ενημερωνόμαστε για τα στάδια εξέλιξης του ΠΕΠ Κρήτης, τόσον όσον αφορά το σχεδιασμό των προκηρύξεων όσο και την στελέχωση των σωμάτων που προβλέπονται από το ΠΕΠ.  Επίσης θέλουμε ενημέρωση για το πότε θα γίνουν συναντήσεις με το Περιφερειακό Επιστημονικό Συμβούλιο (ΠΕΣ) και το Περιφερειακό Συμβούλιο Καινοτομίας. Παράλληλα, αναφέρει ο κ. Μαργαρώνης, επιθυμούμε να υπάρξει ένας δίαυλος ενημέρωσης Περιφερειάρχη και αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη για τις προτάσεις και θέσεις των ΕΒΕ Κρήτης (εκπροσώπηση της επιχειρηματικότητας στη διαμόρφωση των αναπτυξιακών δράσεων στη Κρήτη)».
Έξυπνη Εξειδίκευση 
•    Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΧ ζητά την συμμετοχή των ΕΒΕ Κρήτης στο ΠΕΣ και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Καινοτομίας (Δομή Διακυβέρνησης RIS3 Κρήτης) και υπογραμμίζει την πρόταση των ΕΒΕ Κρήτης για Δημιουργία Επιταχυντή (Accelerator) ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας,  Καινοτομίας και Ανάπτυξης στην Κρήτη (Συνημμένη).
Για τον τουρισμό επισημαίνει: 
•    Το ενδιαφέρον των ΕΒΕ Κρήτης για προώθηση του τουριστικού αποθέματος ανά Περιφερειακή Ενότητα με λεπτομερή καταγραφή, στοχευμένη περιγραφή  και αποτύπωση σε διαχειρίσιμη και αναβαθμιζόμενη ηλεκτρονική πλατφόρμα για ιστοσελίδα και εφαρμογές έξυπνων τηλεφώνων. 
•    Το ενδιαφέρον των ΕΒΕ Κρήτης για οργανωμένη και υποστηριζόμενη προώθηση και κατανάλωση τοπικών προϊόντων από τα ξενοδοχεία, τουριστικά καταλύματα και εστιατόρια (Αποτελέσματα Forum στο Ηράκλειο, «Κρητική Γωνιά», κ.λπ.). 
•    Κοινές παρουσίες σε τουριστικές εκθέσεις.
Για την Παραγωγή – Μεταποίηση και τις  Εξαγωγές  ο κ. Μαργαρώνης ζητά:
•    Προγραμματισμό για το 2016-17 αναφορικά με κοινές παρουσίες σε εκθέσεις με στόχο την προώθηση τοπικών αγρο-διατροφικών προϊόντων (πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα παραγωγής). 
•    Συντονισμό προώθησης αγρο-διατροφικών προϊόντων Κρήτης
•    Προγραμματισμό για το 2016 αναφορικά με κοινές παρουσίες σε εκθέσεις με στόχο την προώθηση τοπικών βιομηχανικών (εκτός αγρο-διατροφικών) προϊόντων. 
•    Οργάνωση Επιχειρηματικών Αποστολών
•    Συμμετοχή (ουσιαστική) των ΕΒΕ στην Αγροδιατροφική Σύμπραξη και στη διαχείριση του Κρητικού Συμφώνου Ποιότητας με ενδεχόμενο αναπροσανατολισμό της στρατηγικής για περαιτέρω προώθησή του
•    Ενίσχυση του σχεδίου προώθησης της καλλιτεχνικής παραγωγής «Κρητικά Χέρια» με σχέδιο που έχει εκπονήσει το ΕΒΕΗ και ενίσχυση επιλεγμένων από τα ΕΒΕ Κρήτης, Επιχειρηματικών Σχεδίων για την τοπική ανάπτυξη στα οποία δυνητικά θα συμμετέχουν οι αναπτυξιακές εταιρείες των ΕΒΕ

Τέλος αναφορικά με θέματα που αφορούν αποκλειστικά τα Χανιά ο Πρόεδρος του ΕΒΕΧ επισημαίνει την διαχείριση της Περιφερειακής Αγοράς Αγυιάς Χανίων ως μόνιμο εκθετήριο και την συνδιαχείριση Επιμελητηρίου Χανίων – Περιφέρειας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook