Ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, σχετικά με τις επικείμενες αποφάσεις, που αφορούν την αναδιάρθρωση των αστυνομικών δυνάμεων στα Χανιά, έχει να δηλώσει τα εξής:

“Θεωρώ θετικό το γεγονός ότι απασχολεί την ηγεσία των αστυνομικών δυνάμεων της Κρήτης η αναδιάταξη των αστυνομικών δυνάμεων του νησιού και προτείνει ενδιαφέρουσες  λύσεις για την επίτευξη καλύτερης αστυνόμευσης, τις οποίες μας εξέθεσαν σε  συνάντηση, που είχαμε.

Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζουν και οι απόψεις της Ένωσης Αστυνομικών Νομού Χανίων, που υποστηρίζουν, μέσω της αναδιάταξης των αστυνομικών δυνάμεων την ενίσχυση των κατά τόπους αστυνομικών τμημάτων.

Όσον αφορά την αστυνόμευση στον Δήμο Χανίων έχω να παρατηρήσω τα εξής:

Το σημαντικότερο έλλειμμα στην αστυνόμευση της πόλης αφορά την παράνομη στάθμευση και γενικότερα το κυκλοφοριακό, που ταλαιπωρεί κατοίκους και επισκέπτες με αιχμή τους καλοκαιρινούς μήνες και αποτελεί αποκλειστική ευθύνη της αστυνομίας μετά την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας. 

Από το προσωπικό, που θα μετακινηθεί ή θα προστεθεί,  πρέπει οπωσδήποτε να ενισχυθεί ουσιαστικά η δύναμη της τροχαίας Χανίων και να υπάρξει προγραμματισμός διαρκούς αστυνόμευσης  στα ευαίσθητα σημεία  ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής. 

Θα ήταν επίσης χρήσιμο να υπάρξουν αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας δυνάμεων της αστυνομίας που σταθμεύουν στην πόλη και έχουν άλλη αποστολή, ώστε να συμβάλλουν και αυτοί στην αστυνόμευση του κυκλοφοριακού κατά τον  νεκρό τους  χρόνο.

Θα πρέπει επίσης να ληφθούν υπ όψιν εκτός από τις ανάγκες αστυνόμευσης της πόλης και οι ανάγκες  των υπολοίπων Δημοτικών Ενοτήτων και ιδιαίτερα των αναπτυσσόμενων περιοχών,  το Ακρωτήρι, με έμφαση στα Κουνουπιδιανά, και την Νέα Κυδωνία ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες,  αλλά να ληφθούν υπ όψιν και οι ιδιαιτερότητες περιοχών όπως τα Κεραμειά.

Εκτός από την αναδιάταξη θεωρώ επιβεβλημένο να προστεθούν αστυνομικοί από άλλες περιοχές της  χώρας, ώστε να έχουμε στα Χανιά και στην Κρήτη μία παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, που να μην υπολείπεται σε σχέση με άλλες περιοχές.

Αυτό που πρέπει να εξασφαλίσουμε από αυτή την αναδιάταξη είναι η αστυνομία να ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες της καθημερινότητας  του πολίτη”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook