Με μία απόφαση κόλαφος κατά της κυβέρνησης, το Συμβούλιο της Επικρατείας απορρίπτει την απόφαση του υπουργείου για ανάκληση των τεχνικών μελετών της εταιρείας, που ουσιαστικά σημαίνει πως είναι άκυρη η απόφαση του υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Πάνου Σκουρλέτη να ανακαλέσει τις άδειες που αφορούν στα έργα στις Σκουριές και την Ολυμπιάδα από την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός.
Κατά της απόφασης του κ. Σκουρλέτη είχαν προσφύγει στο ΣτΕ τα σωματεία εργαζομένων της Ελληνικός Χρυσός, με την οποία ζητούσαν να εκδοθεί την προσωρινή διαταγή για αναστολή της υπουργικής απόφασης που είχε ληφθεί στις 19 Αυγούστου.

Η απόφαση του ΣτΕ:

-έκανε δεκτή την αίτηση ακυρώσεως της Ελληνικός Χρυσός κατά της παράλειψης έγκρισης του Συμπληρωματικού Προσαρτήματος Εμπλουτισμού με την ΣτΕ 221/2016 (απόφαση Π. Λαφαζάνη)

– απέρριψε τις αιτήσεις ακυρώσεως της Ελληνικός Χρυσός κατά της παράλειψης έκδοσης άδειας δόμησης για το εργοστάσιο Εμπλουτισμού Σκουριών υπ’ αρ. 84/2015 και 114/2015 (ΣτΕ 220/2016).

-απέρριψε (απόφαση 222/2016) την αίτηση ακυρώσεως του Δασικού Αγροτικού Συνεταιρισμού (Μπάλιας) κατά του Προσαρτήματος 3 (ζητήμα φραγμάτων).

-απέρριψε (απόφαση 223/2016) την αίτηση ακυρώσεως του Αγγελόγλου κατά του Προσαρτήματος 3. Ζητούσε δηλαδή να ακυρωθεί ως παράνομη η από 17.9.2014 απόφαση της Διεύθυνσης Μεταλλευτικών και Βιομηχανικών Ορυκτών του ΥΠΕΚΑ, με την οποία εγκρίθηκε η τεχνική μελέτη του υποέργου “μεταλλευτικές εγκαταστάσεις Σκουριών”, με αντικείμενο την τεχνική μελέτη των εγκαταστάσεων διαχείρισης εξορυκτικών αποβλήτων, των φραγμάτων και των χώρων απόθεσης τελμάτων εμπλουτισμού του μεταλλείου στις Σκουριές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook