Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20/1/2016 στο Υπουργείο Πολιτισμού μεταξύ της Γ. Γ. κ. Βλαζάκη, του Βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θραψανιώτη, του κ. Μιχελάκη και της κ. Μανουσάκη, εκπροσώπων του Προοδευτικού Συλλόγου Σητείας «Βιτσέντζος Κορνάρος», για την οργάνωση περιοδικής έκθεσης στην Σητεία Κρήτης με θέμα τη «Διαιτησία των Μαγνητών».

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου κάνοντας μια σύντομη ιστορική αναδρομή στις δύο πολύ σημαντικές επιγραφές, (η μία βρίσκεται στη Μονή Τοπλού και η δεύτερη όμοια της στο Μουσείο του Βερολίνου), στις οποίες αναγράφεται η «Διαιτησία των Μαγνητών», ζήτησαν  την καθοδήγηση του Υπουργείου ώστε να κατορθωθεί οι δύο πλάκες ή ψηφιακό αντίγραφο από την πλάκα η οποία βρίσκεται στο Βερολίνο, να εκτεθούν μαζί στο Μουσείο της Μόνης Τοπλού. 

Ο κ. Θραψανιώτης ζήτησε την  διαμεσολάβηση και την συνδρομή του Υπουργείου σε αυτή τη προσπάθεια του Προοδευτικού Συλλόγου Σητείας για να λάβει την απάντηση από την Γ. Γ. κ. Βλαζάκη  ότι το Υπουργείο θα βοηθήσει με κάθε δυνατό τρόπο σε αυτό το εγχείρημα.

Στην συνέχεια της συνάντησης ο Μανόλης Θραψανιώτης  συζήτησε με τη Γ. Γ. σειρά ζητημάτων που αφορούν το νησί της Σπιναλόγκα, όπως η αλλαγή στην τιμή εισόδου και τα έργα υποδομής που εκκρεμούν (ηλεκτροδότηση της νησίδας, τουαλέτες, αποβάθρα κ.α.) καθώς και την ένταξη της στην UNESCO σαν μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook