Το δεύτερο ραντεβού ανάμεσα στους ανθρώπους του Εργοτέλη και τον Βασίλη Κουτσιανικούλη ήταν και το καθοριστικότερο καθώς ο νεαρός μεσοεπιθετικός πείστηκε να επιστρέψει στην ομάδα που τον ανέδειξε ποδοσφαιρικά και τον έκανε γνωστό σε όλη την Ελλάδα. 

Το μεσημέρι της Κυριακής επήλθε η οριστική συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές με τον Κουτσιανικούλη να υπογράφει για τέσσερα χρόνια στην κρητική ομάδα. Τα δικαιώματα του ποδοσφαιριστή θα είναι μοιρασμένα ενώ τον πρώτο λόγω σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ θα θελήσει να πάρει πίσω τον ποδοσφαιριστή θα τον έχει ο «Δικέφαλος του Βορρά». 

Σημαντικό ρόλο στο να κλείσει η μεταγραφή και να πειστεί ο Κουτσιανικούλης να επιστρέψει στο Ηράκλειο και τον Εργοτέλη μετά από δύο χρόνια έπαιξε η επιμονή του προέδρου του Εργοτέλη του Απόστολου Παπουτσάκη για αυτό και έγινε μια οικονομική υπέρβαση σε ότι έχει να κάνει με αυτή την μεταγραφή με τον Λαρισαίο μεσοεπιθετικό να λαμβάνει ένα ποσό της τάξεως των 200.000 ευρώ για κάθε χρόνο συμβολαίου του με τους «κιτρινόμαυρους». 

Ο Κουτσιανικούλης αναμένεται σήμερα γύρω στις 8.30 στο Ηράκλειο και από την Δευτέρα θα ξεκινήσει κανονικά προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα του Εργοτέλη. 

Η ανακοίνωσή του Εργοτέλη για την απόκτηση του παίκτη, αναφέρει:«Η ΠΑΕ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΙΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ ανακοινώνει την επίτευξη της συμφωνίας με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τον Βασίλη Κουτσιανικούλη για τη μετακίνησή του στην ομάδα μας. Ο ποδοσφαιριστής, αφού έμεινε ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Τον καλωσορίζουμε και πάλι στη μεγάλη οικογένεια του Εργοτέλη και ευχόμαστε η επιστροφή του να συνδυαστεί με μεγάλες επιτυχίες»

Αμέσως μετά από την επίτευξη της συμφωνίας, ο Βασίλης Κουτσιανικούλης, δήλωσε στην ιστοσελίδα του Εργοτέλη: «Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στην ομάδα που με ανέδειξε ποδοσφαιρικά. Είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρω πολλά πράγματα με τη φανέλα του Εργοτέλη και θα πάμε όλοι μαζί την ομάδα ψηλά. Ελπίζω να έχουμε την επόμενη σεζόν μια ακόμα καλύτερη παρουσία. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στο γήπεδο και καλώ τους οπαδούς του Εργοτέλη και όλους τους φιλάθλους να στηρίξουν την προσπάθειά μας».