Ο τουρισμός είναι ιδιαίτερα μεγάλης σημασίας για πολλές χώρες, όπως  και για την Ελλάδα. Η ποιότητα, ωστόσο, στις επιλογές διαμονής είναι ένα από τα στοιχεία που παίζουν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην πορεία αυτού του τομέα. Ποια θέση, λοιπόν, μπορεί να έχει η Ελλάδα μεταξύ των χωρών με τα καλύτερα ξενοδοχεία; Η www.trivago.gr πραγματοποίησε σχετική έρευνα και παρουσιάζει την κατάταξη των χωρών με τα καλύτερα ξενοδοχεία στην Ευρώπη και παγκοσμίως.
 
Οι 25 χώρες τις Ευρώπης με τα καλύτερα ξενοδοχεία

Η Ευρώπη απαρτίζεται από χώρες με αρκετά υψηλό επίπεδο, όσον αφορά στα ξενοδοχεία που διαθέτουν. Την πρώτη θέση στην κατάταξη με τις χώρες που διαθέτουν τα καλύτερα ξενοδοχεία της Ευρώπης καταλαμβάνει η Βοσνία Ερζεγοβίνη, ακολουθούμενη από το Λιχτενστάιν και το Μονακό.

Η Ελλάδα, αγαπημένος τουριστικός προορισμός για πολλούς, ευρωπαίους και μη, καταλαμβάνει τη 17η θέση μεταξύ των 25 χωρών με τα καλύτερα ξενοδοχεία στην Ευρώπη. Λίγο πιο κάτω, στη 19η θέση εμφανίζεται η Πορτογαλία, ενώ η Ιταλία είναι 22η.

Η κατάταξη των ευρωπαϊκών χωρών με τα καλύτερα ξενοδοχεία ολοκληρώνεται με την Κύπρο. Στις πρώτες 25 θέσεις δεν κατάφεραν να εμφανιστούν, μεταξύ άλλων, η Ελβετία, η Ισπανία, η Γερμανία, η Αγγλία και η Γαλλία.
 
Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζεται η κατάταξη των 25 κορυφαίων χωρών με τα καλύτερα ξενοδοχεία στην Ευρώπη:


 
Οι 100 χώρες με τα καλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο:
Στο πλαίσιο της ίδια έρευνας, εξετάζοντας την αντίστοιχη παγκόσμια κατάταξη, οι πρώτες θέσεις καταλαμβάνονται από εξωτικούς προορισμούς, με την πρώτη πεντάδα να σχηματίζεται από τα Νησιά Turks & Caicos, Κέιμαν, Lesser Antilles, τις Μαλδίβες και την Αγία Λουκία της Καραϊβικής. Η Ελλάδα βρίσκεται μεταξύ των 100 κορυφαίων χωρών, καταλαμβάνοντας την 67η θέση, λίγο πιο ψηλά από την Κύπρο, που είναι 79η. Η Ιταλία συναντάται 74η, ενώ από της πρώτες 100 θέσεις της παγκόσμιας λίστας λείπει, μεταξύ άλλων χωρών της Ευρώπης, η Ισπανία.
 
Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται οι 15 πρώτες χώρες της κατάταξης των 100 κορυφαίων παγκοσμίως με τα καλύτερα ξενοδοχεία:

Δείτε όλη τη λίστα με τις 100 χώρες που έχουν τα καλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο

Σχετικά με την έρευνα:

Η παραπάνω ανάλυση βασίζεται σε έρευνα που διεξήγαγε η trivago, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα ξενοδοχεία της βάσης δεδομένων της που έχουν περισσότερες από 10 κριτικές και τις χώρες που έχουν περισσότερα από 10 ξενοδοχεία.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook