Νέα εμπόδια βάζουν οι δανειστές στην πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, ζητώντας μεγάλες μειώσεις στις κύριες συντάξεις. Το κλίμα στην τηλεδιάσκεψη στελεχών του υπουργείου Εργασίας με τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών ήταν ιδιαίτερα βαρύ, γεγονός που δείχνει ότι η διαπραγμάτευση στο μέτωπο του ασφαλιστικού αναμένεται να είναι πολύ σκληρή. 

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, οι θεσμοί άρχισαν τις γκρίνιες σχετικά με τη μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση, εκφράζοντας τον προβληματισμό και την αντίθεσή τους σε διάφορα σημεία της ελληνικής πρότασης.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, οι θεσμοί ζητούν δραστικές μειώσεις στις κύριες συντάξεις, ενώ εξέφρασαν ανοικτά τη διαφωνία τους όσον αφορά τα ποσοστά αναπλήρωσης που περιλαμβάνονται στην πρόταση της κυβέρνησης. 

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, τα τεχνικά κλιμάκια ζήτησαν χαμηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης, γεγονός που πρακτικά σημαίνει χαμηλότερες καταβαλλόμενες συντάξεις. 

Παράλληλα, οι θεσμοί ζήτησαν από τα στελέχη του υπουργείου διευκρινίσεις και στοιχεία για την εθνική σύνταξη. Τα τεχνικά κλιμάκια συμφωνούν μεν στη χορήγησή της με εισοδηματικά κριτήρια, αλλά ζητούν από την ελληνική σαφές χρονοδιάγραμμα για την έναρξη της καταβολής της.

Τέλος, σημειώνεται ότι την Παρασκευή θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου σχετικά με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook